FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poglavar SPC-a traži mjere zaštite u Vojvodini

SUBOTICA, 10. siječnja 2006. (Hina) - Poglavar Srpske pravoslavne crkve(SPC) patrijarh Pavle zatražio je od vojvođanske vlade da poduzmemjere koje će onemogućiti fizičke napade na SPC, njezine hramove,svećenstvo i vjernike u Vojvodini, prenijela je u utorak navečeragencija Beta.
SUBOTICA, 10. siječnja 2006. (Hina) - Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Pavle zatražio je od vojvođanske vlade da poduzme mjere koje će onemogućiti fizičke napade na SPC, njezine hramove, svećenstvo i vjernike u Vojvodini, prenijela je u utorak navečer agencija Beta.

U pismu koje je objavljeno je na internet stranici SPC-a, patrijarh je zatražio da predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić, "koristeći mogućnosti koje mu pruža funkcija i ugled koji ima", iskaže "jasan i nedvosmislen demokratski i politički stav da je govor mržnje protiv crkve nedopustiv i da ga treba zakonskim putem goniti".

Dodaje se da se sa najviših mjesta i u pojedinim medijima, "besramno i potpuno nekažnjeno širi govor mržnje protiv SPC-a", da iza toga stoje dužnosnici pojedinih političkih stranaka i nevladinih organizacija iz Vojvodine.

Pajtić je posumnjao u autentičnost tog pisma, ustvrdivši da ne može vjerovati da je pismo objavljeno prvo na internet stranicama SPC-a, a da će ga on tek naknadno dobiti, prenosi Beta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙