FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I slovenski socijaldemokrati bi slavili Božić

LJUBLJANA, 20. prosinca 2005. (Hina) - Slovenski socijaldemokrati (SD)namjeravaju svojim biračima pred Božić poslati poruku da više nisustranka koja zabranjuje iskazivanje vjerskih osjećaja, ali s timeimaju još uvijek dosta problema, pokazala je izjava predsjednika testranke Boruta Pahora ovih dana u mariborskom listu "Večer".
LJUBLJANA, 20. prosinca 2005. (Hina) - Slovenski socijaldemokrati (SD) namjeravaju svojim biračima pred Božić poslati poruku da više nisu stranka koja zabranjuje iskazivanje vjerskih osjećaja, ali s time imaju još uvijek dosta problema, pokazala je izjava predsjednika te stranke Boruta Pahora ovih dana u mariborskom listu "Večer".

"Razmišljam cijelu jesen o skupu na kojemu bi poručili biračima: 'I mi slavimo Božić', ali bi to u sadašnjoj situaciji izazvalo prosvjede", rekao je Pahor, dodavši da bi tradicionalni birači ljevice koji stranku doživljavaju kao "anticrkvenu" takav potez mogli shvatiti kao približavanje desnici i Pahorovu osobnu želju da postane ministar u vladi premijera Janeza Janše koja okuplja stranke desnog centra.

Pahor je izjavio da u modernoj Europi odnos prema religiji ne definira političke opcije, te da je vrijeme da tako bude i u Sloveniji.

"Odnos prema crkvi moramo staviti na drukčiju razinu, ali kao predsjednik stranke moram uvažavati i politički trenutak, pa ćemo skup o odnosu prema vjeri održati pred Božić iduće godine", najavio je Pahor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙