FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljanski taksisti ljuti zbog nametanja bijele boje

LJUBLJANA,14. prosinca(Hina) - Svi ljubljanski taksisti morali bi pouredbi gradskih vlasti do kraja ove godine svoja vozila lakirati ubijelu boju i na njih staviti gradski grb, ali su protiv odluke kojaočito neće na vrijeme profunkcionirati uložili primjedbe, te očekuju unajmanju ruku odgodu primjene mjera koje drže pretjeranima.
LJUBLJANA,14. prosinca(Hina) - Svi ljubljanski taksisti morali bi po uredbi gradskih vlasti do kraja ove godine svoja vozila lakirati u bijelu boju i na njih staviti gradski grb, ali su protiv odluke koja očito neće na vrijeme profunkcionirati uložili primjedbe, te očekuju u najmanju ruku odgodu primjene mjera koje drže pretjeranima.

Lakiranje jednog vozila u novu boju stajalo bi između 1000 i 1.800 eura, a bijela boja nije primjerena, najčešće su primjedbe taksista što ih u srijedu prenosi slovenski tisak.

"Boja vozila nije važna, bolje bi bilo da su gradske vlasti zabranile taksiranje onima koji imaju vozila starija od 5 ili deset godina", rekao je za ljubljanski "Dnevnik" direktor Intertour-taksija Smail Dautovič, dok Boris Učakar iz Metro-taksija kaže da bi grad trebao poništiti dio uredbe po kojoj taksi vozači moraju položiti ispit za turističkog vodiča.

"Zar ćemo za vrijeme vožnje mušterijama pričati o gradskim znamenitostima?" pita se Učakar.

U godinu i pol dana od kako je ljubljansko poglavarstvo donijelo nova pravila za taksiste i njihova vozila ispit za taksista položilo je 3.500 ljudi, te izdano 170 taksi licenci za 250 vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙