FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drugi čovjek al-Qaide proglasio američki poraz u Iraku

DUBAI, 6. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Zamjenik vođe al-Qaide Aymanal-Zawahri rekao je na videosnimci emitiranoj u petak kako planoviameričkoga predsjednika Georgea W. Busha o povlačenju snaga iz Irakaznače da su muslimani pobijedili Washington.
DUBAI, 6. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Zamjenik vođe al-Qaide Ayman al-Zawahri rekao je na videosnimci emitiranoj u petak kako planovi američkoga predsjednika Georgea W. Busha o povlačenju snaga iz Iraka znače da su muslimani pobijedili Washington.

Uz to, on je kritizirao islamističke skupine, među ostalima i egipatsko zabranjeno Muslimansko bratstvo, što vjeruju u zapadnjačku demokraciju i sudjeluju u izborima.

"Bushu, moraš priznati da si poražen u Iraku i Afganistanu i da ćeš uskoro biti i u Palestini", kaže se na snimci emitiranoj na televiziji al-Jazeeri.

Ta je televizija objavila kako snimka prvoga zapovjednika ispod Osame bin Ladena, emitirana s engleskim prijevodom, nosi datum muslimanskoga lunarnog mjeseca koji je završio u prosincu.

"Čestitam muslimanima na pobjedi islama u Iraku. Prije više od godine rekao sam kako je odlazak Amerikanaca iz Iraka samo pitanje vremena", rekao je Zawahri, koji je sjedio uz pušku, s bijelim turbanom na glavi i s naočalama.

"Ali oni opravdavanju povlačenje tvrdnjom da su iračke snage dostigle zadovoljavajuću razinu", rekao je.

Bushevi kritičari traže od američkog predsjednika izlaznu strategiju za povlačenje iz Iraka gdje je od invazije 2003. poginulo oko 2200 pripadnika američke vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙