FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: od danas dva nova ministarstva, unutarnjih poslova i pravosuđa

PRIŠTINA19. prosinca 2005. (Hina) UNMIK i Vlada Kosova će tijekomponedjeljka i službeno formirati dva nova ministarstva u sklopu VladeKosova - unutaranjih poslova i pravosuđa, objavili su jutros mediji uPrištini, pozivajući se na izjavu kosovskoga premijera BajramaKosumija.
PRIŠTINA19. prosinca 2005. (Hina) UNMIK i Vlada Kosova će tijekom ponedjeljka i službeno formirati dva nova ministarstva u sklopu Vlade Kosova - unutaranjih poslova i pravosuđa, objavili su jutros mediji u Prištini, pozivajući se na izjavu kosovskoga premijera Bajrama Kosumija.

"Čvrsto vjerujem kako ćemo u ponedjeljak i službeno objaviti formiranje dva nova ministarstva ", kazao je Kosumi, dodavši da formiranje dva nova ministarstva, u trenutku kada se vode pregovori o statusu Kosova, zahtjeva dodatni angažman i energiju.

Za sada nije postignut dogovor vladajućih stranaka o imenovanju čelnih ljudi tih ministarstava. Dok vladajuće stranke Demokratski Savez Kosova i Alijansa za budućnost Kosova drže kako na čelu ova dva ministarstva trebaju biti njihovi predstavnici, Civilna Misija UN-a na Kosovu odlučna je da ministarstva unutarnjih poslova i pravosuđa ipak vode stručne, a ne stranačke osobe.

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća sjevera Kosova Milan Ivanović izjavio je u nedjelju navečer da je formiranje ministarstava u suprotnosti s rezolucijom 1244 Vijeća Sigurnosti UN-a i odlukom Vijeća Sigurnosti o početku pregovora o budućem statusu Kosova.

Ivanović je s konferencije za novinare u Mitrovici pozvao vlasti u Beogradu, srpsku diplomaciju i Koordinacijski centar Srbije za Kosovo, da "prekinu čudnu šutnju i spriječe tu nelegitimnu odluku".

Kazao je i da provedbu te odluke trebaju spriječiti i civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen te glavni pregovarač UN-a za razgovore o statusu Kosova Martti Ahtisaari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙