FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pozitivna suradnja Ministarstva pravosuđa i Hrvatske udruge banaka

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt i direktor Hrvatske udruge banaka Zoran Bohaček na današnjem susastanku pozitivno ocijenili dosadašnju suradnju u reformi pravosuđa ijačanju financijskog poslovanja, priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i direktor Hrvatske udruge banaka Zoran Bohaček na današnjem su sastanku pozitivno ocijenili dosadašnju suradnju u reformi pravosuđa i jačanju financijskog poslovanja, priopćeno je iz Ministarstva.

"Na sastanku je pozitivno ocijenjena dosadašnja suradnja između Ministarstva i Hrvatske udruge banaka, posebno na području reforme zemljišnih knjiga te su razmotrene nove zajedničke aktivnosti na jačanju financijskog tržišta koje će se provoditi u idućoj 2006.", navodi se u priopćenju.

Dodaju da Hrvatska udruga banaka podržava korake poduzete u pravosudnoj reformi, jer je pravna sigurnost jedan od najvažnijih preduvjeta za stabilnost financijskog poslovanja.

Ministrica je na sastanku ponovila da u siječnju započinje s mjerama koje će omogućiti učinkovitije provedbe ovrha, dok će se u travnju uspostaviti novi registar založnih prava na nekreninama i pokretninama.

Najavila je i uvođenje novih mjera kojima bi se u zemljišnim knjigama upisivala vrijednost nekretnine, čime bi se izbjegla potreba procjenjivanja nekretnina i postigla veća pravna sigurnost.

Na sastanku je upozoreno i na opasnost povećanog broja pljački banaka i kartičnih prijevara, što će se pokušati sankcionirati novim izmjenama Kaznenog zakona, kažu u Ministarstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙