FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedska pomaže reformu sustava katastra i zemljišnih knjiga

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa iVlada Kraljevine Švedske potpisali su u petak u Zagrebu Ugovor osuradnji na dvogodišnjem projektu, vrijednom više od milijun eura,koji je usmjeren na razvoj sustava zemljišnih knjiga i katastra.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa i Vlada Kraljevine Švedske potpisali su u petak u Zagrebu Ugovor o suradnji na dvogodišnjem projektu, vrijednom više od milijun eura, koji je usmjeren na razvoj sustava zemljišnih knjiga i katastra.

Ugovor su sa švedskim veleposlanikom Stureom Theolinom potpisali ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić.

Time će se provesti treća faza projekta izgradnje kapaciteta u Državnoj geodetskoj upravi i Ministarstvu pravosuđa koji financira Švedska agencija za međunarodni razvoj.

Novi dvogodišnji projekt usmjeren je na jačanje ljudskih i organizacijskih resursa Ministarstva pravosuđa i Državne geodetske uprave u razvoju modernog sustava zemljišnih knjiga i katastra, kazala je ministrica Škare Ožbolt.

To je nastavak dobre suradnje sa Švedskom koja je u protekle dvije godine sustavno podržavala reformu zemljišnih knjiga i katastra kroz pomoć u iznosu od preko milijun eura, kazala je.

Dodala je da je do danas 105 gruntovnica otvorilo digitalne zemljišne knjige, a do kraja godine svih 107 gruntovnica objavljivat će digitalne zemljišne knjige putem Interneta. Također, do kraja iduće godine planira se riješiti sve neriješene zemljišnoknjižne predmete.

Kraljevina Švedska dosad je pomogla Hrvatsku u provođenju različitih reformi s oko 45 milijuna eura u cilju približavanja Hrvatske Europskoj uniji, kazao je veleposlanik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙