FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o informiranju javnosti o Projektu sređivanja gruntovnica

ZAGREB, 30. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić danas su skonzorcijem Premisa potpisali ugovor o organiziranju i vođenjuzajedničke kampanje informiranja javnosti o Projektu sređivanjazemljišnih knjiga i katastra, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.
ZAGREB, 30. prosinca 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ravnatelj Državne geodetske uprave Željko Bačić danas su s konzorcijem Premisa potpisali ugovor o organiziranju i vođenju zajedničke kampanje informiranja javnosti o Projektu sređivanja zemljišnih knjiga i katastra, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

Projekt je u provedbi od 15. siječnja 2003., a planirano vrijeme provedbe je do 30. rujna 2008. godine, sve u cilju modernizacije i sređivanje stanja zemljišnih knjiga i katastra.

Ukupna financijska sredstva za provedbu Projekta ukupno iznose 45 milijuna eura, a osigurana su iz zajma Svjetske banke, triju CARDS-ovih darovnica iz 2002., 2003. i 2004. te državnog proračuna.

U priopćenju se ističe da se potpisom ugovora u potpunosti izvršava planirana alokacija sredstava darovnice CARDS 2002. te dijelom i alokacija tek potpisane darovnice CARDS 2004.

Sredstva CARDS 2002. namijenjena su izgradnji prostorno informacijskog sustava, edukaciji djelatnika i kampanji informiranja javnosti.

U Ministarstvu navode da postignuti rezultati na modernizaciji oba sustava i sposobnost povlačenja sredstava darovnice, svrstavaju Projekt u najuspješnije u regiji.

Dodaju da njihovi i napori općinskih sudova te Državne geodetske uprave u provedbi Projekta i na ostalim važnim aktivnostima vezanim za unapređenje sustava zemljišne administracije, označavaju 2005. kao izuzetno uspješnu poslovnu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙