FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb pomaže zagrebačko pravosuđe s 15 milijuna kuna

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa i gradZagreb potpisali su danas sporazum o financijskoj potpori zagrebačkompravosuđu u iznosu od 15 milijuna kuna, što bi trebalo omogućiti bržesređivanje zemljišnih knjiga za zagrebačke nekretnine.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa i grad Zagreb potpisali su danas sporazum o financijskoj potpori zagrebačkom pravosuđu u iznosu od 15 milijuna kuna, što bi trebalo omogućiti brže sređivanje zemljišnih knjiga za zagrebačke nekretnine.

Uz zagrebačku gruntovnicu za koju je osigurano 10,5 milijuna kuna, sporazumom je Općinskom sudu u Sesvetama namijenio 1,5 milijuna kuna za sređivanje zemljišnoknjižnog stanja i tri milijuna kuna za zagrebački Trgovački sud.

Sporazum su potpisali ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ministrica je rekla da će u idućoj godini biti riješeni svi neriješeni zemljišnoknjižni predmeti i u potpunosti završena digitalizacija zemljišnih knjiga.

Podsjetila je da je nakon provedbe mjera Ministarstva pravosuđa na sređivanju stanja u gruntovnicama u rujnu 2004. broj neriješenih zemljišnoknjižnih predmeta smanjen za preko 57.000 predmeta, a da u idućoj godini više neće biti zaostataka.

Gradonačelnik Bandić kazao je da je 15 milijuna kuna minimum za ono što se očekuje da će grad Zagreb dobiti. "Bit ćemo učinkovitiji, djelotvorniji, Zagrepčani će biti zadovoljniji, a kapitalni projekti koji imaju za cilj dizanje standarda neće stajati", kazao je Bandić.

Dodao je da se bez sređivanja katastra i imovine, Europska unija može gledati samo na televiziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙