FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 20. prosinca

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 20. prosinca.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. prosinca.

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva financija i Svjetske banke potpisat će Ugovor o darovnici iz sredstava Europske unije (EU) - CARDS 2004 za projekt sređivanja zemljišnih knjiga i katastra. Hrvatska će temeljem ovog ugovora dobiti 4,5 milijuna eura za unaprijeđenje sustava registracije nekretnina u zemlji i katastra. Ova bespovratna sredstva EU, kojima upravlja Svjetska banka, koristit će Državna geodetska uprava i Odjel zemljišnih knjiga Ministarstva pravosuđa. (9,30 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5)

ZAGREB - Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) predstavit će priručnik za društveno odgovorno poslovanje "Časno do pobjede", u čijoj je izradi sudjelovao veći broj hrvatskih poduzeća i drugih organizacija, a pod pokroviteljstvom UNDP-a. Priručnik je nastao u sklopu projekta "Društveno odgovorno poslovanje/kvalitetno radno mjesto", koji je UNDP pokrenuo prošle godine, a čiji je cilj promicanje koncepta i prakse društveno odgovornog poslovanja u Hrvatskoj. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, a financira ga Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške. (11,00 sati, hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

BJELOVAR - U Bjelovaru će se otvoriti servis hrvatske Vlade za ubrzanu komunikaciju građana i poduzetnika s tijelima državne uprave "HITRO.HR", gdje se na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije i obaviti većinu potrebnih radnji za osnivanje trgovačkog društva i otvaranje obrta. To će biti osmi grad u kojem su osnovani ti servisi, nakon Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Vukovara, Dubrovnika i Gospića. Servisi HITRO.HR, prema najavama, bit će otvoreni u svim većim gradovima, u svim većim poslovnicama FINA-e. Bjelovarsku poslovnicu "HIRTRO.HR", kako je najavljeno, otvorit će potpredsjednik Vlade Damir Polančec. (14,30 sati, FINA, Frana Supila 4)

KRALJEVICA - U Brodogradilištu Kraljevica održat će se porinuće novog višenamjenskog broda te polaganje kobilice za još jedan takav brod za dubrovačku Atlantsku plovidbu. (10,00 sati, Brodogradilište Kraljevica)

ZEMUNIK - Zadarska "Maraska" započinje sadnju autohtone višnje maraske u ukupnoj količini od 110.000 sadnica. Voćnjak se podiže u okviru Vladinog Operativnog programa podizanja trajnih nasada, a u sezoni sadnje 2005./2006. podignut će se oko 130 hektara, dok će preostala površina biti podignuta u sezoni 2006./2007. Sadnice je proizvela tvrtka "Geront" iz Kaštel Novog, u suradnji sa Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita, Zavodom za rasadničarstvo i sjemenarstvo iz Osijeka, Zavodom za zaštitu bilja i Zavodom za ishranu bilja. (10,45 sati, lokacija Vlačine)

ZAGREB - Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARnet) održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljeni projekti CARnet-a u 2005. godini te plan realizacije važnijih projekata u 2006. godini. Također, bit će riječi i o zajedničkim projektima CARnet-a i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. (11,00 sati, CARnet, Marohnićeva bb)

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙