FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. prosinca 2005.(Hina) -
ZAGREB, 20. prosinca 2005.(Hina) -

ZAGREB - Sindikati državnih službi organiziraju danas u podne na središnjem zagrebačkom trgu prosvjed pod geslom "Za zaštitu dostojanstva državnih službenika i namještenika". Očekuju da će u prosvjedu sudjelovati više od 1.000 sudionika. Na prosvjednu akciju sindikalci su se odlučili nakon što je propao proces mirenja, a Vlada odbila njihov zahtjev za stalnim mjesečnim dodatkom od 300 kuna, kojim bi se privremeno uklonilo zaostajanje plaća u odnosu na javne službe i ostale proračunske korisnike. Prosvjed organizira Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske, Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i Sindikat vojnih službenika i namještenika.

ZAGREB - Od ponoći na Ininim benzinskim crpkama poskupio je Eurosuper 95 za 2,5 posto i njegova je cijena sada 7,86 kuna za litru; Super 95 je poskupio za 1,9 posto i košta 7,71 kunu po litri: Super plus 98 skuplji je za 2,4 posto i košta 7,98 kuna po litri. Nepromijenjene su ostale cijene Supera 98, dizelskih goriva i loživa ulja. Ove Inine cijene vrijede dva tjedna, do 2. siječnja 2006.

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva financija i Svjetske banke potpisat će danas u Zagrebu Ugovor o darovnici iz sredstava Europske unije (EU) - CARDS 2004 za projekt sređivanja zemljišnih knjiga i katastra. Hrvatska će temeljem ovog ugovora dobiti 4,5 milijuna eura za unaprijeđenje sustava registracije nekretnina u zemlji i katastra. Ova bespovratna sredstva EU, kojima upravlja Svjetska banka, koristit će Državna geodetska uprava i Odjel zemljišnih knjiga Ministarstva pravosuđa.

ZAGREB - Ne središnjem zagrebačkom trgu sinooć je održan koncert u sklopu dobrotvorne akcije "A bebe..?" kojom se prikuplja novac za obnovu Referentnog centra za dijabetes u trudnoći pri Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj u Zagrebu. Do 22 sata prikupljeno je, kako je objavljeno s pozornice, 1.220.000 kuna. Za obnovu i proširenje Centra, koji je sagrađen davne 1918. i od tada nije obnavljan, potrebno je 2,5 milijuna kuna. Nastupili su Oliver Dragojević, Vanna, Massimo Savić, Nina Badrić, Gibonni, "Colonia", Tony Cetinski, Vesna Pisarović, Miroslav Škoro, "Crvena jabuka" i "Prljavo kazalište" i drugi glazbenici, a poznate osobe iz politike, gospodarstva, športa i estrade su za to vrijeme u "call centru" odgovarale na telefonske građanima koji su svakim pozivom darovali 5 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙