FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Whitbread više neće sponzorirati godišnju književnu nagradu

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Tvrtka Whitbread prestat ćesponzorirati uglednu britansku godišnju književnu nagradu jer je višene smatra komercijalno isplativom, javlja BBC u ponedjeljak.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Tvrtka Whitbread prestat će sponzorirati uglednu britansku godišnju književnu nagradu jer je više ne smatra komercijalno isplativom, javlja BBC u ponedjeljak.

Tvrtka koja drži hotele i restorane, a koja je utemeljila nagradu 1971. godine, objavila je kako se povlači iz sponzorstva jer više ne prodaje proizvode koji koriste ime Whitbread.

Trenutno radi na pronalaženju novog sponzora za književnu nagradu koja uključuje 25.000 funti vrijednu nagradu za knjigu godine.

Tvrtka će sponzorstvo prekinuti nakon što se pobjednik za 2005. godinu objavi 24. siječnja.

"Nećemo dopustiti da nagrada samo nestane i sigurni smo da ćemo naći sponzora."

Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija, uključujući roman godine, poetsku zbirku i dječju knjigu, od kojih svaka vrijedi 5000 funti.

Pobjednici u pet kategorija ulaze u uži izbor za nagradu za knjigu godine.

Ovogodišnji kandidati u kategoriji najboljeg romana su Nick Hornby i Salman Rushdie.

Whitbread Prize za 2004. godinu osvojila je Andrea Levy za "Mali otok". Prethodni dobitnici nagrade za knjigu godine bili su, između ostalih, Mark Haddon ("Neobičan događaj sa psom u noći"), Philip Pullman ("Jantarni dalekozor") i Ted Hughes ("Priče iz Ovidija").

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙