FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U DHK predstavljena knjiga Zlatka Kramarića "Hrvatska politička laž"

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Knjiga "Hrvatska politička laž -neizvjesnost demokracije" Zlatka Kramarića, dugogodišnjeggradonačelnika Osijeka i saborskog zastupnika, danas je predstavljenau Društvu hrvatskih književnika.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Knjiga "Hrvatska politička laž - neizvjesnost demokracije" Zlatka Kramarića, dugogodišnjeg gradonačelnika Osijeka i saborskog zastupnika, danas je predstavljena u Društvu hrvatskih književnika.

Nova Kramarićeva knjiga je zbirka njegovih kolumni objavljenih u "Osječkom domu" u kojima, kao neposredni sudionik, daje svoje viđenje hrvatske političke zbilje od posljednih parlamentarnih izbora krajem studenoga 2003. do lokalnih izbora 2005., rečeno je u DKH.

Knjiga "Hrvatska politička laž" čini trilogiju, s dvije već objavljene knjige: "Pohvala ljudskoj gluposti" i "Jesu li političari krivi za sve".

Zlatko Kramarić je naglasio da mu nije bila namjera pisati "historiju sadašnjosti", ali i dodao da u tekstovima sakupljenim u novoj knjizi nije odustao od bilježenja i komentiranja političkih i drugih naizgled nevažnih pojedinosti iz svakidašnjeg života jer smatra da se tu krije velika većina odgovora na mnoga naša pitanja.

U Kramarićevim dnevno-političkim kolumnističkim opaskama ne nedostaje pedagogizacije kao moguće uljuđenije organizacije dnevnog života, ustvrdio je prof.dr. Cvjetko Milanja, jedan od predstavljača knjige.

Dodao je da se Kramarić pritom ne uljuljkuje u iluziju da će svojim pisanjem "ispraviti stvarnost" ili političke aktere, ali da o tome ne piše, i to ne u pozlatama, smatrao bi to svojim vlastitim grijehom. Upravo u toj skromnosti, i nerevolucionarnoj pretenziji, vidim etičku dimenziju knjige i njena autora, zaključuje Milanja.

Kramarić je u DHK naglasio do tekstovi u knjizi pokušavaju pokazati da alternativna rješenja ipak postoje iako je medijima danas zanimljivo samo ekstremno, dok "svijet između" te dvije krajnosti i ne postoji.

O knjizi i autoru je govorio i dr. Slaven Letica navodeći da Kramarić pripada staroj tradiciji hrvatskih kolumnista, kao i da knjiga znakovita naslova ukazuje upravo na vrstu kolumnizma koji izumire.

Knjigu "Hrvatska politička laž" objavio je izdavač "Otokar Keršovani"d.o.o. iz Rijeke, a prvo predstavljanje je bilo u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙