FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručene godišnje nagrade HDLU-a

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Godišnje nagrade Hrvatskog društvalikovnih umjetnika (HDLU) za 2005. svečano su danas uručene uStarogradskoj vijećnici dobitnicima Tini Gverović, Vlasti Žanić iIvanu Kožariću.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Godišnje nagrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) za 2005. svečano su danas uručene u Starogradskoj vijećnici dobitnicima Tini Gverović, Vlasti Žanić i Ivanu Kožariću.

Nagrada HDLU-a za životno djelo uručena je akademiku Ivanu Kožariću iz Petrinje, nagrada mladoj umjetnici Tini Gverović iz Dubrovnika, a nagrada za najbolju izložbu u 2005. konceptualnoj umjetnici Vlasti Žanić.

U obrazloženju stoji da je Tini Gverović godišnja nagrada pripala kao jednoj od najzanimljivijih mlađih hrvatskih umjetnica, a Vlasti Žanić za tri performansa u kojima je napustila matični kiparski medij. Nagrada za životno djelo uručena je 84-godišnjem Kožariću za ukupan opus na koji je 2005. ponovno svratio pozornost nizom samostalnih izložaba, stoji u obrazloženju.

Nagrade je uručila predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac pod čijim pokroviteljstvom je i održana današnja svečanost uručenja godišnjih nagrada. Ona je čestitala nagrađenima rekavši da ta stručna nagrada ima visoke kriterije jer ju struka dodjeljuje struci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙