FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV otkrio značajni izvor plina u Austriji

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Austrijska naftna i plinska grupaOMV otkrila je novo veliko plinsko nalazište u bečkoj udolini sprocijenjenim potencijalnim rezervama od oko 1,5 milijardi prostornihmetara plina, priopćeno je u srijedu iz te kompanije.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Austrijska naftna i plinska grupa OMV otkrila je novo veliko plinsko nalazište u bečkoj udolini s procijenjenim potencijalnim rezervama od oko 1,5 milijardi prostornih metara plina, priopćeno je u srijedu iz te kompanije.

Otkriće plina na platformi Ebenthal Tief 1 na dubini od oko 3.400 metara omogućeno je zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji bušenja. To je drugo nalazište takvo vrste nakon otkrića u Strasshofu objavljenog u drugom tromjesečju ove godine, ističe kompanija.

"Ovo otkriće će nam pomoći u realizaciji našeg cilja povećanja proizvodnje nafte i plina u Austriji za 25 posto na 50.000 barela dnevno", izjavio je Helmut Langanger, član OMV-ovog izvršnog odbora odgovoran za istraživanje i proizvodnju.

"Naša napredna 3D seizmička tehnologija i uporaba moderne tehnologije dubinskog bušenja su ključ našeg uspjeha. Ovaj postupak se također uspješno provodi na starim naftnim i plinskim područjima diljem naših međunarodnih regija gdje vršimo istraživanja, pogotovo u Rumunjskoj", dodao je Langanger.

Potencijalne rezerve procjenjuju se na oko 1,5 milijardi prostornih metara (10 milijuna barela), što je ekvivalent otprilike jednoj petini godišnje potrošnje Austrije, te je više od godišnje OMV-ove proizvodnje prirodnog plina, koja trenutno iznosi 1,25 milijardi prostornih metara.

Početak proizvodnje s ovog polja očekuje se 2007., a pretpostavlja se da će dnevna proizvodnja biti otprilike 3.700 barela, te da će polje trajati između 10 i 15 godina. Ukupna OMV-ova proizvodnja nafte i plina u 2005. godini biti će oko 14 milijuna barela, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙