FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europska komisija zabrinuta zbog prekida isporuke plina Ukrajini

BRUXELLES , 1. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Europska komisija izrazilaje u nedjelju zabrinutost zbog ruskog prekida isporuke plina Ukrajini,dodajući kako će nastaviti izbliza pratiti razvoj situacije, unatočjamstvima Moskve da opskrba europskih zemalja plinom neće doći upitanje, prenose u nedjelju agencije.
BRUXELLES , 1. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Europska komisija izrazila je u nedjelju zabrinutost zbog ruskog prekida isporuke plina Ukrajini, dodajući kako će nastaviti izbliza pratiti razvoj situacije, unatoč jamstvima Moskve da opskrba europskih zemalja plinom neće doći u pitanje, prenose u nedjelju agencije.

"Komisija je zabrinuta jer pregovori nisu završili sporazumom i nastavit će pratiti razvoj situacije", rekla je za France presse glasnogovornica Komisije Mireille Thom. "Osim toga, nastojat ćemo se sami uvjeriti u ono što se događa, jer nismo ni sami u potpunosti sigurni", rekla je.

U srijedu bi se u Bruxellesu trebala održati posebna sjednica stručnjaka EU-a sazvana da bi se na njoj raspravljalo o potencijalnim posljedicama rusko-ukrajinske krize na europska tržišta. Ruski plinski gigant Gazprom u nedjelju ujutro prekinuo je isporuku plina Ukrajini nakon što su vlasti te zemlje odbile prihvatiti četverostruko povećanje cijena plina u 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙