FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 4. travnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 4. travnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

SPLIT - U uzvratnom susretu polufinala hrvatskog nogometnog Kupa Hajduk i Dinamo odigrali su u Splitu pred 23.000 gledatelja bez pobjednika, 2:2. Kako su "modri" u Zagrebu slavili 1:0 plasirali su se u finale ukupnim rezultatom 3:2. Hajduk je nakon prvog poluvremena vodio 2:0 golovima Damjanovića (39) i Bartolovića (45), no Dinamo je u drugom dijelu uspio izjednačiti, a strijelci su bili Modrić (76) i Tadić (90). Hajduk je od 88. minute igrao bez isključenog Pelaića, kojem je sudac Svilokos pogrešno pokazao crveni karton zbog udaranja Drpića. Braniča Dinama je naime, udario Žilić. Dinamo će u finalu igrati protiv Slaven Belupa koji je po prvi put u povijesti izborilo plasman u finale Kupa. U uzvratnom susretu polufinala Slaven Belupo je u Koprivnici pred 3.500 gledatelja pobijedio Rijeku 3:2. Prvi susret igran na Kantridi završio je bez pogodaka. Strijelci za Slaven bili su Vručina (11), Kristić (32) i Mumlek (60 - 11m), dok su pogotke za Rijeku postigli Sharbini (739 i Ivanov (81)

SARAJEVO - U prijateljskom susretu odigranom u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobijedila Hrvatsku 28:25 (12:13). Bila je to šesta prijateljska utakmica ovih dviju reprezentacija, a rukometaši BiH su nakon pet poraza prvi put uspjeli doći do trijumfa. Najefikasniji kod BiH bili su Stojanović i Doborac sa po pet, te Toromanović sa četiri gola, a kod Hrvatske Džomba i Špoljarić sa po šest, te Vori sa pet pogodaka. Druga utakmica na rasporedu je u četvrtak u Gradskoj dvorani u Ljubuškom.

ZAGREB - Hrvatski jedriličar Marin Mišura zadržao je vodeću poziciju u klasi Finn na regati olimpijskih klasa u Palma de Mallorci. Član splitskog Labuda u tri današnja plova po vjetru snage oko 10 čvorova bio je 14., treći i 20. i nakon sedam plovova ima pet negativnih bodova manje od drugoplasiranog Nizozemca Potsme u konkurenciji 55 natjecatelja. Treći je Danac Christensen, aktualni svjetski prvak. Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) napredovao je za jedno mjesto i sad je peti. Kljaković Gašpić danas je bio 10., 13. i treći.

LA PANNE - Australski sprinter Robbie McEwen (35) otkazao je nastup na utrci po Flandriji koja je na rasporedu u nedjelju i koja se boduje u Pro Tour seriji. McEwen je otkazao nastup zbog gripe, te pada na nedavnoj utrci Tirreno - Adriatico. "Još uvijek nisam posve spreman nakon pada, a sada me slomila i gripa i nema smisla forsirati u takvom stanju," kazao je član momčadi Predictor-Lotto.

LIVERPOOL - Kapetan engleskog nogometnog premierligaša Liverpoola Steven Gerrard postao je najefikasniji igrač "Redsa" u Kupu/Ligi prvaka. Gerrard je u dvoboju protiv PSV Eindhovena postigao svoj 15. pogodak u elitnom nogometnom natjecanju, jedan više od dosadašnjeg rekordera i klupske legende Iana Rusha. Klupski rekorder po broju pogodaka u utakmicama europskih kupova je Michael Owen sa 22 pogotka. U dvoboju protiv PSV Eindhovena još jedan igrač Liverpoola imao je poseban razlog za zadovoljstvo. Jamie Carragher je postavio klupski rekord po broju nastupa u Ligi prvaka upisavši 58 nastup. Rekorder po broju europskih utakmica je Ian Callaghan (89).

RIM - Navijačima koji će se prilikom izgreda na stadionima sukobljavati sa policijom prijete kazne do 16 godina zatvora, predviđeno je novim Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama koji je usvojen u Italiji. Povod za donošenje zakona po hitnom postupku bili su incidenti do kojih je došlo prije dva mjeseca nakon utakmice Catania - Palermo kada je život izgubio jedan policajac. "Ovaj zakon smo dugovali svim ljudima koji su stradali u izgredima huligana na stadionima, a on će sasvim sigurno povećati naše izglede za dobivanje organizacije Europskog prvenstva 2012. godine," kazala je ministrica za sport Giovanna Melandri. Mnoge zakonske odredbe su slične onima koje je usvojila Velika Britanija za vrijeme premijerke Margaret Thatcher.

SPLIT - Ponajbolji svjetski jedriličari, među kojima i trostruki osvajač America's Cupa Russell Coutts nastupiti će na regati RC 44 Croatia Boat Show Cup, koja će od 18. do 22. travnja održati u Splitu. U organizaciji J.K.Zenta i jedriličarskog tima Cro-a-sail na najnaprednijim monotipskim jedrilicama današnjice nastupiti će sedam vrhunskih internacionalnih posada: Cro - a - Sail (HRV), Team Omega (NZL), Beecom (JAP), Mascalzone Latino (ITA), Magia Alike (ITA), Ekipa 44 (SLO) i Team Aqua (UAE). Prvi favorit regate je Cro-a-Sail, dijelom i stoga što nastupa na domaćem terenu, a na dvije uvodne regate prošle godine u Trstu i Portorožu bili su najbolji. Hrvatsku posadu sačinjavat će kormilar Miroslav Reljanović, Tomislav Bašić, Mitja Kosmina, Darko Hajdinjak, Stjepan Vitaljić, Iztok Knafelc, Pave Pleslić i Antonio Arapović. Russell Coutts bit će za kormilom Omega Teama, koji je sastavljen je od prekaljenih America's Cup jedriličara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙