FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Pregled događaja do 12.30 sati.
ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Pregled događaja do 12.30 sati.

AMELIA ISLAND - Hrvatska tenisačica Karolina Šprem plasirala se u 2. kolo 600.000 dolara vrijednog WTA turnira u Amelia Islandu. Šprem je u 1. kolu sa 6-4, 7-6 (5) svladala Amerikanku Meghann Shaughnessy, te će u 2. kolu igrati protiv Kineskinje Na Li.

ZAGREB - Najtrofejniji hrvatski košarkaški trener Mirko Novosel primljen je u Kuću slavnih, koja se nalazi u američkom Springfieldu, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici košarkaške Kuće slavnih. Novosel je treći državljanin Republike Hrvatske koji je primljen u Kuću slavnih, prije njega to su zbog igračkih dostignuća zaslužili Krešimir Ćosić (1996.) i Dražen Petrović (2002.). Ulazak u Kuću slavnih najveće je priznanje koje se može dobiti u svijetu košarke. Ono što je filmskim djelatnicima nagrada Oscar, to je košarkašima i košarkaškim djelatnicima ulazak u Kuću slavnih.

Novosel je jedan od četiri svjetska trenera koji imaju tri ili više olimpijskih medalja. Sa reprezentacijom bivše SFRJ osvojio je olimpijsko zlato 1980., zatim srebro 1976. i broncu 1984. godine. Sa Cibonom je osvojio sve što se moglo, bio je višestruki državni prvak i osvajač kupa, te prvak Europe. Pod njegovim vodstvom reprezentacija bivše SFRJ prekinula je dugogodišnju dominaciju Sovjetskog Saveza i tada je nastala uzrečica da je "Novosel penicilin za Ruse". Do ove godine Europa je imala tek 11 predstavnika u Kući slavnih. Među trenerima to su bili Rubini, Gomeljski, Diaz-Miguel, Aleksandar Nikolić i Gamba, zatim košarkaši Bjelov, Krešo Ćosić, Dražen Petrović, Meneghin i Dražen Dalipagić, te košarkašica Semjonova.

ATLANTA - Košarkaši Floride obranili su naslov sveučilišnih prvaka SAD-a. U finalnom susretu NCAA prvenstva Florida je pobijedila Ohio State 84-75. Finalnu utakmicu u Georgia Domu u Atlanti pratilo je više od 50.000 gledatelja. Florida je prva momčad koja je obranila naslov prvaka u posljednjih 15 godina. Duke je to napravio 1992. Također, Florida je prva momčad koja je obranila naslov sa istom početnom petorkom.

BIRMINGHAM - U posljednjem dvoboju 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa i Everton su odigrali 1-1. TABLICA: Manchester United 78, Chelsea 72, Liverpool 57, Arsenal 55, Bolton Wanderers 50, Tottenham Hotspur 48...

NEW YORK - Rezultat i ljestvica sjevernoameričke hokejaške NHL lige:

Dallas Stars - St. Louis Blues 2:4

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙