FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 8. ožujka 2007. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 8. ožujka 2007. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je prošle godine ostvario višak od 5.91 milijuna kuna, a odlukom Vijeća sav taj višak bit će ravnomjerno raspoređen nacionalnim sportskim savezima, kazao je na 17. sjednici Skupštine HOO-a u Zagrebu predsjednik Zlatko Mateša. HOO nije profitna organizacija, ali možemo dičiti činjenicom da smo u prošloj godini ostvarili više prihoda od planiranih, a istodobno rashodi su bili manji od plana. Nismo samo bili financijski uspješni u 2006., već i sportski jer po svim pokazateljima hrvatski sportaši su postigli daleko bolje rezultate lani negoli u 2005., izjavio je Mateša. Tako su hrvatski sportaši u 2006. osvojili čak 170 medalja na svjetski prvenstvima, 109 odličja na Svjetskim kupovima, 94 medalje na europskim prvenstvima i 27 odličja na europskim kupovima, a bila je to i olimpijska godina u kojoj su Janica i Ivica Kostelić na ZOI u Torinu osvojili tri odličja.

Također, dodao je Mateša, u 2006. godini je promijenjeno poslovno okruženje i usvojen je novi Zakon o sportu, uspješno su uvedeni novi razvojni programi, ojačana je suradnja sa lokalnim sportskim zajednicama, a HOO je preuzeo skrb o ravnomjernom razvoju sporta na ukupnom prostoru Hrvatske, a usvojen je i Projekt priprema i nastupa hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Pekingu. Skupština je jednoglasnom odlukom usvojila i izmjene i dopune Projekta OI Peking i Kriterija za razvrstavanje sportaša u kategorije olimpijskih kandidata za OI. Dopunom Projekta Peking ostavlja se nacionalnim sportskim savezima da rasporede planska sredstva budući da neki Savezi, zbog posebnosti sporta, nisu u stanju potrošiti planirana sredstva na pripreme i natjecanja, stručni rad ili opremu. Izmjenom kriterija HOO je zaključio da kod razvrstavanja sportaša prioritet imaju kriteriji matičnih federacija, a ne Međunarodnog olimpijskog odbora. Radi se o broju sportaša budući da se, primjerice, na Svjetskom prvenstvu u rukometu dogodilo da se dopuštalo pozivanje i većeg broja igrača od onoga koji propisuju kriteriji MOO-a.

MADRID - Španjolski košarkaški euroligaš Tau Ceramica iz Vitorije za koju nastupa i hrvatski reprezentativac Zoran Planinić objavio je u četvrtak kako će do kraja sezone prvu momčad voditi proslavljeni srpski trener Božidar Maljković. Podsjetimo, Tau Ceramicu je donedavno vodio hrvatski stručnjak Velimir Perasović koji je zbog zdravstvenih problema morao uzeti odmor, a u klubu su proteklog vikenda odlučili zamrznuti njegov ugovor do kraja ove sezone. U posljednjih šest utakmica tijekom kojih je Tau Ceramica osigurala i ulazak u četvrtfinale Eurolige momčad je vodio domaći trener Nacho Lezcano.

MADRID - Prema pisanju njemačkog lista Bild, njemački nogometni reprezentativac Christoph Metzelder (26) na koncu sezone napustit će redove Borussie Dortmund i karijeru nastaviti u Real Madridu. Metzelder je odbio ponudu Borussie za produžetak ugovora i praktički je sve dogovorio s čelnicima "Kraljevskog kluba". Njemački branič već je obavio liječnički pregled i uskoro će potpisati ugovor.

"Dobro sam razmislio i vrijeme je za nove izazove," kazao je njemački reprezentativac koji za klub iz Dortmunda igra od 2000. godine i do sada je upisao 107 nastupa i postigao dva pogotka.

LYON - Usprkos porazu od Rome i oproštaju od Lige prvaka u osmini finala trener francuskog prvaka Lyona Gerrard Houllier nema namjeru napustiti kormilo "Lavova".

"Nema govora o mojoj ostavci. U Lyonu se osjećam sjajno, uživam na klupi i momčad ću voditi i iduće sezone," kazao je francuski stručnjak.

Posljednjih tjedana Houllier se spominjao kao mogući nasljednik Guusa Hiddinka na klupi australske vrste. Međutim, Francuz demantira odlazak u "Down Under".

"Ne želim se zamarati glasinama. Niti jednog trenutka nisam razmišljao o preuzimanju australske reprezentacije," dodao je Houllier.

Lyon je tri sezone uzastopce igrao u četvrtfinalu Lige prvaka, no ovoga su puta zapeli u osmini finala. Roma je bila bolja i zasluženo se probila među osam najboljih europskih momčadi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙