FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: Velik porast pomoći najsiromašnijim zemljama

WASHINGTON/NEW YORK,28. prosinca(Hina) - Bogate zemlje sunajsiromašnijim državama svijeta u 2003. godini uputile 31 posto višepomoći u odnosu na prethodnu godinu, što je UN osobito pozdravio.
WASHINGTON/NEW YORK,28. prosinca(Hina) - Bogate zemlje su najsiromašnijim državama svijeta u 2003. godini uputile 31 posto više pomoći u odnosu na prethodnu godinu, što je UN osobito pozdravio.

Izaslanik UN-a za najsiromašnije zemlje svijeta Anwarul Chowhury ocijenio je te podatke ohrabrujućim znakom napretka u borbi protiv siromaštva u svijetu.

Prema podacima Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), najsiromašnije zemlje svijeta su u 2003. dobile 23,5 milijardi dolara službene pomoći što je 31 posto više nego prethodne godine, odnosno radi se o najvišem rastu ikada.

Chowdhury je rekao da porast pokazuje da zemlje donatori poduzimaju mjere kako bi održale obećanja s konferencije UN-a u Bruxellesu 2001. da će brzo ispuniti cilj davanja 0,2 posto svog bruto domaćeg proizvoda najmanje razvijenim zemljama svijeta.

Norveška, Danska, Luksemburg, Nizozemska i Irska su postigle taj cilj prošle godine, dok su u apsolutnom iznosu Sjedinjene Države, Francuska, Njemačka i Velika Britanija dale 70 posto ukupne službene pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙