FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD obećao još 20 milijuna dolara pomoći Aziji

WASHINGTON,28. prosinca(Hina) - Sjedinjene Države u utorak su obećalejoš 20 milijuna dolara pomoći žrtvama tsunamija u Aziji, uz većnajavljenih 15 milijuna dolara.
WASHINGTON,28. prosinca(Hina) - Sjedinjene Države u utorak su obećale još 20 milijuna dolara pomoći žrtvama tsunamija u Aziji, uz već najavljenih 15 milijuna dolara.

Objavljujući novi ukupni iznos od 35 milijuna dolara, glasnogovornik State Departmenta Adam Ereli rekao je novinarima da je to povećanje iznosa odgovor na "potrebe" u zemljama poharanim potresom i tsunamijem u južnoj i juogistočnoj Aziji. Novi je iznos, kazao je, privremen.

"Znamo da će potrebe rasti", rekao je Ereli. "Ovo je bila katastrofa skoro nezamislivih razmjera i zahtijevat će neko vrijeme masovnu potporu", kazao je glasnogovornik.

Američki državni tajnik Colin Powell, potaknut kritikama UN-ova humanitarnog čelnika da su bogate zemlje "škrte" u pomoći, nastupio je u utorak na nekoliko američkih televizija kako bi rekao da će početnu pomoć SAD-a slijediti dodatni veliki iznosi.

U razgovoru za televiziju NBC Powell je rekao da će SAD dati velik doprinos međunarodnoj pomoći stradalima u Aziji te da će se ta pomoć "kretati u milijardama dolara".

U okviru američkih napora Pentagon je uputio nosač zrakoplova USS Abraham Lincoln iz Hong Konga prema Tajlandu i druge ratne brodove prema pogođenoj regiji kako bi osigurali pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙