FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TUI otkazao sve aranžmane za jugoistočnu Aziju

BERLIN, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Vodeći europski turoperatornjemačka agencija TUI u ponedjeljak je objavila da je otkazala sveturističke aranžmane za Maldive, Šri Lanku i Phuket u Tajlandu do 31.prosinca, dok se prvi zrakoplovi iz tih područja, pogođenih potresom itsunamijem u nedjelju, već vraćaju u Njemačku.
BERLIN, 27. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Vodeći europski turoperator njemačka agencija TUI u ponedjeljak je objavila da je otkazala sve turističke aranžmane za Maldive, Šri Lanku i Phuket u Tajlandu do 31. prosinca, dok se prvi zrakoplovi iz tih područja, pogođenih potresom i tsunamijem u nedjelju, već vraćaju u Njemačku.

"U suradnji s drugim njemačkim agencijama šaljemo najveći mogući broj zrakoplova kako bi što je prije moguće vratili sve njemačke turiste s tog područja", kazao je glasnogovornik TUI-ja Mario Koepers.

Prema njegovim riječima, TUI nema vijesti o velikom broju tih turista koji su boravili u južnom dijelu Šri Lanke i Phuketu.

"S obzirom na situaciju, moguće je očekivati da ima Nijemaca među žrtvama", kazao je pak glasnogovornik njemačkog ministarstva vanjskih poslova.

Turistička agencija Rewe predlaže također besplatno otkazivanje turističkih aranžmana ili promjene datuma ili mjesta boravka do 31. prosinca za sve turiste koji su rezervirali putovanja na Phuket, Maldive i Šri Lanku.

Francuski turoperatori još uvijek imaju poteškoća stupiti u kontakt sa svojim klijentima koji su bili na Maldivima i na tajlandskom otoku Phuketu, koje je pogodio plimni val u nedjelju.

"Preostalo nam je da stupimo u kontakt s manjim skupinama, koje broje nekoliko desetaka klijenata, na Maldivima i na Phuketu", kazao je predsjednik organizacije francuskih turoperatora Rene Marc Chikli.

Kako je kazao, povratak francuskih turista s tog područja u domovinu počeo je u nedjelju navečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙