FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen nizozemsko-hrvatski projekt razvoja Golog otoka

RIJEKA,17. prosinca(Hina) - Projekt pod nazivom "Croatian ArchipelagoNew Ligthouses (Novi svjetionici hrvatskog otočja) Berlage Institutaiz Rotterdama i Udruženja hrvatskih arhitekata predstavljen je danas usklopu šireg projekta "Goli otok - novi hrvatski turizam".
RIJEKA,17. prosinca(Hina) - Projekt pod nazivom "Croatian Archipelago New Ligthouses (Novi svjetionici hrvatskog otočja) Berlage Instituta iz Rotterdama i Udruženja hrvatskih arhitekata predstavljen je danas u sklopu šireg projekta "Goli otok - novi hrvatski turizam".

Na današnjoj konferenciji za novinstvo u riječkom Multimedijalnom centru (MMC), koji je ujedno i pokretač projekta, istaknuto je da nizozemsko-hrvatski projekt "Novi svjetionici hrvatskog otočja" predviđa urbanističko i arhitektonsko uređivanje sedam lokacija na hrvatskom dijelu Jadrana, od kojih je jedna Goli otok. Projekt će trajati dvije godine i u njega će biti uključene nevladine udruge, MMC, lokalne županijske, gradske i općinske vlasti.

Arhitektonsku idejnu studiju izradit će Studio UP iz Zagreba. Projekt predviđa seriju radionica na kojima će se ispitati svi aspekti budućeg funkcioniranja otoka te ponuditi rješenja za javnu raspravu. Prijavljen je na natječaj nizozemskog ministarstva vanjskih poslova unutar programa koji predviđa razvoj socijalnog društva u zemljama istočne i središnje Europe na putu integracije u EU.

Osnovna je njegova karakteristika angažman civilnog društva u odlučivanju o svim aspektima izgradnje.

Projekt "Goli otok - novi hrvatski turizam", po ideji riječkog MMC-a, predlaže razvoj turizma na Golom otoku u obliku kulturnih radionica oslonjenih na jaku simboličku vrijednost tog otoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙