FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mičić s kvarnerskim turističkim djelatnicima

RIJEKA,17. prosinca 2004.(Hina) - Državni tajnik za turizam ZdenkoMičić danas je s predstavnicima turističkih udruženja i strukovnihskupina Gospodarske komore Primorsko-goranske Županije razgovarao ostanju u toj djelatnosti i pripremama za sljedeću sezonu.
RIJEKA,17. prosinca 2004.(Hina) - Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić danas je s predstavnicima turističkih udruženja i strukovnih skupina Gospodarske komore Primorsko-goranske Županije razgovarao o stanju u toj djelatnosti i pripremama za sljedeću sezonu.

Mičić je kazao da se rješavaju neka prijeporna pitanja, primjerice smanjuje se tzv. siva ekonomija u iznajmljivanju soba, apartmana i plovila, te da je potrebno preustrojiti nautički turizami.

U Hrvatskoj je ove godine boravilo više od devet milijuna turista, šest posto više nego lani, a očekuje se turistički prihod od oko sedam milijarda dolara ili 10 posto više nego lani, kazao je Mičić. Podsjetio je da su pripreme za sljedeću sezonu počele te da se u Skandinaviji, Velikoj Britaniji i Francuskoj aranžmani dobro prodaju.

Predstavnici udruženja nautičkog turizma podsjetili su na neriješeno pitanje carinskog duga, odnosno provedbe privremena uvoza plovila. Smatraju da je potrebno izraditi strategiju razvoja nautičkog turizma i povećanja nautičkih kapaciteta.

Hotelijeri i ugostitelji drže da rok za kategorizaciju hotela treba produljiti do svibnja 2008., te da je potrebno urediti pitanje turističkog zemljišta. U putničkim agencijama očekuju subvencije u organiziranom turističkom prometu, plaćanju tunelarina i mostarina te organizirane ponude obiteljskog smještaja.

U strukovnoj skupini kampova iščekuju odluku o statusu neprivatizirana zemljišta u kampovima, pojednostavljenje carinskih propisa za goste i učinkovitiji nadzor "divljeg" kampiranja. Iznajmljivači u obiteljskom smještaju čekaju odluku o paušalnom oporezivanju boravišne pristojbe i zaustavljanje iznajmljivanja "na crno".

Iznajmljivači plovila nadaju se skoru uvođenju novih odredaba za strane jahte, a djelatnici u ronilačkom turizmu donošenju novog pravilnika u toj djelatnosti te smanjenju naknade za razgledavanje podvodnih spomenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙