FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Uspješna turistička godina

DUBROVNIK, 17. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska je i ove godinenastavila seriju uspješnih turističkih rezultata, a tom uspjehu znatnoje pridonio i turizam Dubrovačko-neretvanske županije s ostvarena784.804 turistička dolaska i 3.970.042 noćenja, istaknuto je danas nagodišnjoj skupštini županijske Turističke zajednice.
DUBROVNIK, 17. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska je i ove godine nastavila seriju uspješnih turističkih rezultata, a tom uspjehu znatno je pridonio i turizam Dubrovačko-neretvanske županije s ostvarena 784.804 turistička dolaska i 3.970.042 noćenja, istaknuto je danas na godišnjoj skupštini županijske Turističke zajednice.

S udjelom od 7,6 posto u ukupnim smještajnim kapacitetima Dubrovačko-neretvanska županija ostvarila je 8,5 posto noćenja u Hrvatskoj.

Ta je županija ostvarila ove godine i najveći porast turističkog prometa, i to 16 posto više dolazaka i 10 posto više noćenja, a izrazito visok porast prometa zabilježen je u travnju, svibnju i listopadu čime je znatno produljena sezona.

Ovogodišnju turističku sezonu u najjužnijoj hrvatskoj županiji obilježili su turisti iz Francuske, kojih je bilo 2,5 puta više nego prošle godine, a po prvi put nakon Domovinskog rata tri vodeća tržišta ponovno su Njemačka, Francuska i Velika Britanija s ostvarenih 41,2 posto ukupnih noćenja.

Po riječima direktora dubrovačko-neretvanske Turističke zajednice Vladimira Bakića, i u idućoj godini očekuje se nastavak porasta turističkog prometa. Procjenjuje se da će se u toj županiji 2005. ostvariti ukupno 835.000 dolazaka i 4.180.000 noćenja, a financijski učinci porast će nešto iznad porasta samog prometa.

Takve se procjene temelje i na tome što će u 2005. biti otvorena dva luksuzna hotela Hilton Imperijal i Libertas te na značajnom porastu broja letova iz europskih zračnih luka u Dubrovnik kao i nastavku visokog porasta prometa iz Francuske, Velike Britanije, Irske i skandinavskih zemalja.

(Hina) xhšpa yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙