FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Croatia Mobile traži upravni nadzor nad Agencijom

ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski konzorcij Croatia Mobilezatražit će od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka upravninadzor nad radom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije jer je,smatraju, u postupku ocjenjivanja ponuda za mobilnog operatera Vijećeprekršilo Zakon o telekomunikacijama.
ZAGREB, 23. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski konzorcij Croatia Mobile zatražit će od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka upravni nadzor nad radom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije jer je, smatraju, u postupku ocjenjivanja ponuda za mobilnog operatera Vijeće prekršilo Zakon o telekomunikacijama.

Članovi toga konzorcija u današnjem priopćenju Vijeću zamjeraju što im kao stranci u postupku prije donošenja odluke nije omogućeno izjašnjavanje o činjenicama bitnim za donošenje odluke, niti im je bilo omogućeno dostaviti svu potrebnu dokumentaciju ili druge dokaze koji su od značenja za donošenje odluke.

Croatia mobile u priopćenju, kojeg potpisuje Mislav Šutalo, drži da je time direktno povrijeđen članak 13. stavak 2 Zakona o telekomunikacijama, a što je, kako navode, pravna osnova za pokretanje upravnog nadzora. Osnovu za pravni nadzor nalaze i u "povredi čuvanja tajnosti dokumenata", a koji su, po njima, "iscurili u medije", gdje su bili i objavljeni u obliku nečitljivih faksimila. Te je dokumente, navode, Vijeće prema Zakonu bilo dužno zaštititi kao poslovnu tajnu.

Sve je to, smatraju, omogućilo da se odluka Vijeća prejudicira kroz medije tjedan prije donošenja odluke, čime se stvorila atmosfera kojom se na članove Vijeća i protiv njihove volje utjecalo kroz stvaranje javnog mnijenja putem medija. Upozorili su i na javni pritisak putem pisma koje je kordinator konzorcija "Tele2" Tomislav Matić uputio za trajanja natječaja na više od 200 državnih dužnosnika.

Konzorcij Croatia Mobile čini 12 hrvatskih tvrtki (Mont-Montaža, Industrogradnja, Kemo Komplex, Epta, Alea, Finvest, Furnir i druge) te Grupa 100, koja okuplja investitore iz dijaspore.

Vijeće Agencije jučer je kombiniranu koncesiju za trećeg mobilnog operatera dodijelilo švedsko-hrvatskoj tvrtki "Tele2", pri čemu druge dvije ponude - Croatia mobilea i Match telekoma nije ni ocjenjivalo jer pri otvaranju ponuda 3. prosinca nisu imali priloženo pravovaljano bankovno jamstvo što je bio uvjet natječaja.

Nakon te su odluke iz Match telekoma i hrvatskih tvrtki partnera - INA-e, Končara i HEP-a najavili traženje upravnog nadzora Ministarstva nad radom Agencije.

U vezi traženja upravnog nadzora nad radom Agencije resorni ministar Božidar Kalmeta sinoć je u emisiji HTV-a "Otvoreno" kazao da će Ministarstvo taj nadzor sprovesti nakon što dobiju zahtjev i u što kraćem roku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙