FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tele2 treći hrvatski operater mobilne telefonije

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Tvrtka Tele2 danas je odlukomVijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije dobila kombiniranukoncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije čime će tatvrtka, nakon što potpiše koncesijski ugovor, postati treći hrvatskioperater mobilne telefonije.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Tvrtka Tele2 danas je odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije dobila kombiniranu koncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije čime će ta tvrtka, nakon što potpiše koncesijski ugovor, postati treći hrvatski operater mobilne telefonije.

Ugovor o koncesiji, kako je danas kazao predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina, Tele2 je dužan sklopiti s Agencijom najkasnije do 2. veljače 2005.

Kombinirana koncesija mobilne telefonije (GSM/UMTS) Tele2 je dobio na 20 godina na nacionalnoj razini za što će za prvu godinu rada izdvojiti 172 milijuna kuna.

Objavljujući odluku Vijeća Gaćina je naglasio da je Tele2 u ocjenjivanju od maksimalnih tisuću dobio 735 bodova te da je odluka donesena jednoglasno.

Gaćina je dodao da ostale dvije ponude za tu koncesiju - tvrtki "Match Telecom" i "Croatia Mobile" - nisu ni ušle u postupak ocjenjivanja jer ni jedna od njih prilikom podnošenja ponuda 3. prosinca nije priložila pravovaljano bankovno jamstvo na iznos cijene koncesije što je bio uvjet natječaja.

Iza ponude tvrtke Tele2 stoji hrvatsko-švedski konzorcij naziva "Treća sreća" u kojoj udruženih 9 hrvatskih kompanija ima udjel od 49 posto dok je udjel švedskog operatera Tele2 51 posto. Među hrvatskim tvrtkama koje zastupa Fond Questus su Dalekovod, Jamnica, Fima Holding, Croatia osiguraje, Nexe grupa, Konstruktor-Inžinjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske i Privredna banka Zagreb.

Inače, ponudu za trećeg operatera tvrtke Tele2 Vijeće Agencije je odbilo na prvom ovogodišnjem natječaju 18. listopada. Tvrtka se sa poboljšanom ponudom prijavila i na drugi natječaj na kojem je današnjom odlukom Vijeća dobila koncesiju u mobilnoj telefoniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙