FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija: Odluka o 3. GSM operateru do 22. prosinca

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Odluku o tri ponude za kombiniranukoncesiju u mobilnoj telefoniji Vijeće Hrvatske agencije zatelekomunikacije donijet će u predviđenom roku, najkasnije 22.prosinca, izjavila je danas glasnogovornica Agencije Ana Škugor.
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Odluku o tri ponude za kombiniranu koncesiju u mobilnoj telefoniji Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije donijet će u predviđenom roku, najkasnije 22. prosinca, izjavila je danas glasnogovornica Agencije Ana Škugor.

Ponude za kombiniranu koncesije druge i treće generacije u mobilnoj telefoniji (GSM/UMTS), koje su otvorene 3. prosinca, podnijele su tvrtke "Match telecom" d.o.o., "Croatia Mobile" d.o.o. i "Tele2" d.o.o.

Već na otvaranju ponuda pojavili su se problemi oko (ne)priloženih pravovaljanih bankovnih jamstava za iznos cijene kombinirane koncesije (172 milijuna kuna), da bi se ovaj tjedan pojavio i dodatni "problem" vezan uz objavu sažetka ponude "Match telecoma" na web stranicama Agencije. Dan nakon objave Agencija je prvobitni sažetak te ponude zamijenila drugim, kraćim, da bi krajem tjedna taj sažetak sa web stranice bio potpuno "skinut". Umjesto toga ne webu je objavljena samo rečenica da "sažetak za objavljivanje na internetu nije dostavljen na pravovaljani način". Pritom sažeci druge dvije ponude nisu mijenjani i mogu se vidjeti na webu.

Iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka danas su poručili da će ispitati i zatražiti očitovanje Agencije u vezi objava više različitih sažetaka ponuda na web stranicama Agencije.

Agencija je pak izvijestila da se kod objave sažetaka zapravo radi o "tehničkoj grešci", jer je objavljen sažetak koji nije bio namjenjen javnoj objavi, podsjetivši da su ponuditelji bili dužni dostaviti dva sažetka, jedan za javno objavljivanje na Internetu, i drugi koji se koristi pri pregledu ponude prilikom javnog otvaranja. Navode da to neće utjecati na ocjenu te ponude.

Pritom nisu pojasnili zašto se sada na webu više ne nalazi nijedan sažetak ponude "Match telecoma".

Što se pak tiče bankovnih jamstava, na otvaranju ponuda članovi Vijeća su utvrdili da samo ponuda "Tele2" sadržava pravovaljano bankovno jamstvo, dok su u ponudama "Match telekoma" i "Croatia Mobilea" ta jamstva priložena u formi faksa. Predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina tada je kazao da će Agencija provjeriti jamstva, kao i da sve tri ponude, unatoč tome, ulaze u razmatranje.

Iz "Croatia Mobilea" danas su priopćili kako su "predali potpunu dokumentaciju te pravovaljano bankovno jamstvo". U telefonskom pak razgovoru direktor Mislav Šutalo je pojasnio da je za njih faks jamstva pravovaljano jamstvo, te da je na Agenciji da utvrdi je li to u skladu sa zakonom. Dodaje i da su ponudi priložili i tzv. konzorcijski ugovor, u kojem su domaći konzorcij 12 tvrtki, među kojima su Mont-Montaža, Industrogradnja, Kemo Komplex, Epta, Alea, Finvest, Furnir .. te Grupa 100, koja okuplja investitore iz dijaspore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙