FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAT: Sutra potpisivanje koncesijskih ugovora za UMTS

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska agencija zatelekomunikacije (HAT) potpisat će sutra s tvrtkama VIPnet i T-MobileHrvatska ugovore za koncesije treće generacije mobilne telefonije -UMTS, doznaje se danas iz Agencije.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacije (HAT) potpisat će sutra s tvrtkama VIPnet i T-Mobile Hrvatska ugovore za koncesije treće generacije mobilne telefonije - UMTS, doznaje se danas iz Agencije.

Potpisivanje ugovora, kako napominju iz Agencije, neće biti otvoreno za javnost, nego će po potpisivanju objaviti priopćenje.

Koncesije za UMTS tvrtke VIPnet i T-Mobile Hrvatska dobile su na 20 godina odlukom Vijeća Agencije od 18. listopada, a nakon provedenog prvog ovogodišnjeg natječaja na kojemu su te dvije tvrtke jedine zatražile i dobile te koncesije.

Za to će svaka tvrtka morati izdvojiti za prvu godinu rada po 132 milijuna kuna.

Iz Agencije dodaju da su obje tvrtke ispunile sve tehničke uvjete za potpisivanje koncesijskih ugovora za treću generaciju mobilne telefonije.

Naglašavaju i da je sutrašnje potpisivanje ugovora u skladu sa za to predviđenim rokovima, kojima je određeno da su tvrtke dužne sklopiti ugovor sa Agencijom najkasnije do 17. prosinca.

UMTS (Universal Mobile Telecomunications Sistem - Univerzalni mobilni telekomunikacijski sustav) je treća generacija mobilne telefonije kojom se nadograđuje postojeća mreža druge generacije mobilne telefonije-GSM. Ta tehnologija putem mobilnih telefona omogućava čitav niz novih načina multimedijalnog komuniciranja - od većih brzina prijenosa podataka, audio i videozapisa, video telefonije i video konferencija do bržeg pristupa Internetu, poslovnim aplikacijama i zabavnim sadržajima.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙