FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta: neprihvatljivi su pritisci na rad Agencije

ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa irazvitka Božidar Kalmeta izjavio je danas da je neprihvatljiv svakipritisak na rad Agencije za telekomunikacije prilikom izbora trećegmobilnog operatera u Hrvatskoj.
ZAGREB, 20. prosinca 2004. (Hina) - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta izjavio je danas da je neprihvatljiv svaki pritisak na rad Agencije za telekomunikacije prilikom izbora trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj.

"Neprihvatljivo je, pa čak po Zakonu o telekomunikacijama i zabranjeno da se na bilo koji način utječe na rad Agencije i ugrozi njezina samostalnost i neovisnost", rekao je ministar Kalmeta odgovarajući na upit o zbivanjima uoči odluke o dodjeli koncesije za trećeg operatera mobilne telefonije.

Na upit kako komentira tvrdnje po kojima neki od kandidata navodno nemaju svu potrebu natječajnu dokumentaciju, odnosno originalno bankarstvo jamstvo, Kalmeta je rekao da nije vidio ni jednu ponudu za izbor trećeg operatera, jer na to imaju pravo samo članovi Vijeća Agencije za telekomunikacije.

Upitan je li bilo kakvog političkog pritiska iz inozemstva u vezi s odabirom trećeg operatera, Kalmeta je odgovorio da njegovo ministarstvo nije osjetilo nikakav politički pritisak.

Odluku o dodjeli kombinirane koncesije u mobilnoj telefoniji Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije, kako je ranije najavljeno, donijet će 22. prosinca.

Ponude za kombiniranu koncesije druge i treće generacije u mobilnoj telefoniji (GSM/UMTS), koje su otvorene 3. prosinca, podnijele su tvrtke "Match telecom" d.o.o., "Croatia Mobile" d.o.o. i "Tele2" d.o.o.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙