FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meč Telekom traži upravni nadzor nad radom Agencije

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Tvrtka Meč Telekom d.o.o. sa svojimje tvrtkama-partnerima INA-om, Končarom i HEP-om zatražila danas odMinistarstva mora, turizma, prometa i razvitka upravni nadzor nadradom Hrvatske agencije za telekomunikacije povodom današnje odlukeVijeća Agencije o diskvalifikaciji njihove ponude za kombiniranomkoncesijom u mobilnoj telefoniji.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Tvrtka Meč Telekom d.o.o. sa svojim je tvrtkama-partnerima INA-om, Končarom i HEP-om zatražila danas od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka upravni nadzor nad radom Hrvatske agencije za telekomunikacije povodom današnje odluke Vijeća Agencije o diskvalifikaciji njihove ponude za kombiniranom koncesijom u mobilnoj telefoniji.

Izjavio je to predsjednik Uprave Končara Darinko Bago na današnjoj konferenciji za novinare sazvanoj nakon današnje odluke Vijeća kojom se kombinirana koncesija dodjeljuje švedsko-hrvatskoj tvrtki Tele2. Konferenciji su prisustvovali i predsjednici uprava INA-e Tomislav Dragičević i HEP-a Ivan Mravak te direktor u francuskoj kompaniji Alcatel Gerard Lefant i osnivač tvrtke Meč Telekom Bruno Marchisio.

"Šokirani", kako su rekli, današnjom odlukom Vijeća, a posebno jer nisu očekivali da će Vijeće ponudu Meč Telekoma diskvalificirati zbog bankarske garancije, predstavnici konzorcija najavili su traženje upravnog nadzora nad radom Agencije od objave natječaja do današnje odluke o dodjeli koncesije.

Meč Telekom, tvrdi Bago, nije nikada službeno obaviješten niti je dobio upit od Agencije o mogućim problemima s bankarskom garancijom, nego je o tome saznao iz medija.

Bez obzira na činjenicu da ih nitko nije kontaktirao iz Agencije vezano uz jamstvo, Meč Telekom je, kaže Marchisio, samoinicijativno naknadno dostavio Agenciji originalno jamstvo.

Iznenađenje im je, dodaje, bilo veće kada su u medijima vidjeli dijelove ponuda koje se po natječajnoj dokumentaciji smatraju povjerljivima, a koji su, po Bagi, "iscurili iz Agencije".

Napominje da su INA, Končar i HEP partneri Meč Telekomu od samog početka projekta, a nisu se pojavljivali u javnosti do sada, kako su rekli, želeći izbjeći bilo kakav pritisak na rad i odluku Vijeća.

Bago je zaključno kazao da se Končaru, kao i ostalim partnerima, "nikad takvo što nije dogodilo iako godišnje sudjeluju na stotinama međunarodnih natječaja".

Na upit o problemima s bankarskom garancijom odgovorili su da postoji različitost u tekstovima garancije na hrvatskom i engleskom jeziku zbog čega je, po njihovim informacijama, Ministarstvo pravosuđa izdalo mišljenje o mogućim problemima oko eventualne naplate te garancije.

Marchisio ni danas nije objavio ime banke koja je izdala jamstvo jer, po njima, "natječaj još nije završen".

Vijeće Agencije je danas koncesiju za trećeg mobilnog operatera dodijelilo tvrtki Tele2, a ostale dvije ponude - Meč Telekoma (Match Telecom) i Croatia Mobilea nije ni ocjenjivalo jer nisu, kako su izvijestili, pri otvaranju ponuda 3. prosinca imali priložena pravovaljana bankarska jamstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙