FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tele2 s radom počinje za šest mjeseci

ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatsko-švedska tvrtka Tele2, kojaje danas dobila koncesiju za treću hrvatsku mobilnu mrežu, skomercijalnim radom planira početi za šest mjeseci, a korisnicima će,kako su najavili na današnjoj konferenciji za novinare, uz kvalitetneusluge ponuditi i 20 do 50 posto niže cijene.
ZAGREB, 22. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatsko-švedska tvrtka Tele2, koja je danas dobila koncesiju za treću hrvatsku mobilnu mrežu, s komercijalnim radom planira početi za šest mjeseci, a korisnicima će, kako su najavili na današnjoj konferenciji za novinare, uz kvalitetne usluge ponuditi i 20 do 50 posto niže cijene.

Tomislav Matić iz Quaestus fonda, koji koordinira devet hrvatskih kompanija udruženih u konzorcij Treća sreća, koji stoji iza ponude Tele2, kazao je da su zadovoljni što im je Vijeće danas dodijelilo koncesiju.

U konzorciju Treća sreća, uz hrvatske kompanije je švedski operater mobilne telefonije Tele2 AB, čiji je direktor Frank Heijmink kazao da je ta odluka Vijeća mogla biti jedina jer su oni zadovoljili sve uvjete natječaja.

Dodao je da ih u pokretanje mreže i cjelokupnog posla trećeg operatera mobilne telefonije čeka veliki posao, kao i da će do 2010. po poslovnom planu zaposliti oko 1400 radnika, uključujući i u tvrtkama partnerima.

O ulaganjima u novu mrežu nije želio govoriti, međutim, kazao je da će pregovarati s postojećim operaterima oko međusobnog povezivanja i nacionalnog roaminga.

Borislav Škegro iz Quaestus fonda rekao je da u što skorije vrijeme, kad počnu s radom, planiraju "osvojiti" trećinu tržišnog udjela u mobilnoj telefoniji. Kazao je i da će zahvaljujući njima i druga dva postojeća operatera najvjerojatnije morati sniziti svoje cijene.

Posebno je naglasio da koncesijski ugovor s Agencijom za telekomunikacije žele potpisati što prije, jer za to imaju novac (cijena koncesije za prvu godinu rada je 172 milijuna kuna).

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙