FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pulski paroh stalni predstavnik SPC-a pri EU

PULA, 22. prosinca 2004. (Hina) - Pulsko-perojski paroh, iguman DaniloLjubotina, imenovan je stalnim predstavnikom Srpske pravoslavne crkvepri EU u Bruxellesu, te je obećao kako će se truditi da pomogne uubrzavanju procesa europskih integracija.
PULA, 22. prosinca 2004. (Hina) - Pulsko-perojski paroh, iguman Danilo Ljubotina, imenovan je stalnim predstavnikom Srpske pravoslavne crkve pri EU u Bruxellesu, te je obećao kako će se truditi da pomogne u ubrzavanju procesa europskih integracija.

Iguman Ljubotina, koji je izabran na prijedlog Europske unije, sam je novinarima potvrdio tu vijest. Napomenuo da je on prvi predstavnik Srpske pravoslavne crkve koji je dobio diplomatsko poslanje pri EU.

EU je nedavno uputila službeni prijedlog Srpskoj pravoslavnoj crkvi da imenuje svog predstavnika, a nakon dva čitanja Sveti arhijerejski sinod potvrdio je svoju odluku.

"Moje poslanje kao crkvenog poslanika pri Europskoj uniji bit će zastupanje interesa Srpske pravoslavne crkve. Državljanin sam Republike Hrvatske pa ću se truditi da pomognem u približavanju mog zavičaja Europi i ubrzavanju procesa europskih integracija", rekao je iguman Danilo Ljubotina.

Dodao je da je riječ o odgovornoj funkciji te kako se stoga nada da će mu svi nadležni čimbenici pomoći.

Danilo Ljubotina rođen je u Peroju, završio je Akademiju svetoga Sergija u Parizu i poslijediplomski studij na Sveučilištu u Švicarskoj. Govori nekoliko svjetskih jezika, sudjelovao je na više konzultacija o crkvenim, međucrkvenim i sličnim temama, a odlikovao ga je hrvatski predsjednik, za zasluge u pastoralu i humanitarnim djelatnostima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙