FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa osudio napade na kršćanske crkve u Iraku

RIM, 8. prosinca 2004. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. osudio je u srijeduatentate počinjene dan ranije u iračkom gradu Mosulu
RIM, 8. prosinca 2004. (Hina) - Papa Ivan Pavao II. osudio je u srijedu atentate počinjene dan ranije u iračkom gradu Mosulu

na crkvena sjedišta kršćanske manjine u toj zemlji.

"U Mosulu su uništene armenska katolička crkva i kaldejska nadbiskupija", rekao je Papa na završetku molitve Angelusa pred hodočasnicima na Trgu Svetoga Petra i osudivši te napade.

Papa je dodao da upućuje svoje molitve da irački narod konačno upozna pomirenje i mir.

Papa je ponovo tijekom svečane mise održane u srijedu ujutro u Bazilici svetog Petra u Rimu u povodu 150. godišnjice proglašenja dogme o bezgrešnom začeću, povjerio Crkvu Gospi i molio Mariju za "mir i spas svih ljudi".

Papa je čitao samo dijelove svoje homilije, dok je ostalo pročitao monsignor Leonardo Sandri, zamjenik državnog tajnika. Svečanu misu je predvodio papin rimski vikar i predsjednik Talijanske biskupske konferencije, kardinal Camillo Ruini, koji je obilježio 50 godina svoga svećenstva.

S dogmom o bezgrešnom začeću, koju je proglasio blaženi Pio IX. 1854. godine, Crkva potvrđuje da je Marija začela bez grijeha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙