FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bozanić : Želimo biti u službi čovjeka i njegova života

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Na incijativu zagrebačkoganadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu učetvrtak su se sastali predstavnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Na incijativu zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu u četvrtak su se sastali predstavnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj.

"Drago mi je što smo se danas prvi put na ovakav način okupili kao predstavnici vjerskih zajednica koji djeluju na zagrebačkom području", rekao je kardinal Bozanić pozdravljajući visoke predstavnike vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Bozanić je uvodno napomenuo da ih povezuje i ujedinjuje vjera u jednoga Boga u židovsko-kršćansko-islamskoj tradiciji. "U ime Boga i naših religija želimo i nadalje raditi za zajedništvo i mir među ljudima i narodima", dodao je kardinal.

Po njegovim riječima visoki predstavnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj, svjesni da članovi njihovih zajednica čine više od 90 posto pučanstva države, osjećaju odgovornost za napredak i boljitak života svakog vjernika i građanina.

"U ime Boga živih, darovatelja života, u vremenu kada se na razne načine širi 'kultura smrti', želimo biti u službi čovjeka i njegova života", istaknuo je Bozanić.

Pritom je poželio da današnji susret i zajedništvo bude znak, poruka i poziv vjernicima i svim građanima Hrvatske "u zalaganju za mir, pomirenje, pravdu i međusobno poštovanje u našem društvu".

Susretu su, osim zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, nazočni srpsko-pravoslavni mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije Jovan Pavlović, predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić, predstavnik Evangeličke crkve u Hrvatskoj Branko Berić, predsjednik Saveza baptističkih crkava u Hrvatskoj Toma Magda i predsjednik Evanđeoske (Pentekostne) crkve u Hrvatskoj Damir Špoljarić te pomoćni biskup zagrebački i predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog Vlado Košić.

Biskup Reformirane kršćanske crkve u Hrvatskoj Endre Langh i glavni rabin Židovske vjerske zajednice u Hrvatskoj Kotel Da Don nisu došli na susret zbog bolesti, odnosno službenog puta.

Nakon susreta predstavnici vjerskih zajednica u Hrvatskoj objavit će zajedničko priopćenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙