FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blago jačanje dionica na europskim burzama

LONDON, FRANKFURT, 21. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene dionicana europskim burzama u utorak su tek blago ojačale kako sepribližavaju božićni blagdani, pa ulagači posustaju s kupovinama.
LONDON, FRANKFURT, 21. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Cijene dionica na europskim burzama u utorak su tek blago ojačale kako se približavaju božićni blagdani, pa ulagači posustaju s kupovinama.

Do podneva je tako londonski Ftse indeks porastao 0,14 posto, na 4.737 bodova. Frankfurtski DAX gotovo se i nije mijenjao, pa iznosi 4.212,6 bodova.

Švicarski bankarski div UBS pritisnuo je tržište objavom da je suočen s pravnom bitkom zbog mogućeg kršenja zakona o sigurnosti uslijed povezanosti sa skandalom pogođenom američkom zdravstvenom tvrtkom HealthSouth. Dionice banke oslabile su 0,8 posto.

Istodobno, dionica finskog tehnološkog diva Nokije poskupjela je 2,5 posto, jer je ulagače obradovala najava čelnika kompanije da će iduće godine tržište mobilne telefonije u svijetu porasti 10 posto.

Poslovi spajanja i akvizicija i dalje održavaju investicijski mjehurić u Europi. Finska Alma Media ostvarila je skok cijena dionica za čak 20 posto nakon što je najveća norveška medijska tvrtka Schibsted neočekivano ponudila 705 milijuna eura za tu kompaniju. Nastavile su jačati i dionice rudarskih kompanija, kako kineska potražnja nastavlja podizati cijene kovina. Dionica Anglo-Americana ojačala je 1,4 posto, a Antofagasta 2,1 posto.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks ojačao je 0,2 posto, na 11.125 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙