FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Londonska burza odbila ponudu Deutsche Boerse

LONDON, 13. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Deutsche Boerse ponudila jekupovinu Londonske burze (LSE) po cijeni od 530 penija po dionici ugotovini, odnosno ukupno 1,32 milijarde funti, ali je LSE tu ponudu uponedjeljak odbila.
LONDON, 13. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Deutsche Boerse ponudila je kupovinu Londonske burze (LSE) po cijeni od 530 penija po dionici u gotovini, odnosno ukupno 1,32 milijarde funti, ali je LSE tu ponudu u ponedjeljak odbila.

Londonska burza obrazlaže "odbijenicu" tvrdnjom da predložena cijena podcjenjuje samu tvrtku i "značajne sinergije" koje bi postale dostupne kroz kombinaciju LSE i druge velike burze, navodeći i ocjenu neimenovanog izvora o upitnosti uspješne provedbe takvog posla.

LSE istodobno napominje da je pristala na raspravu s Deutsche Boerse kako bi se utvrdilo je li moguće definirati znatno poboljšani prijedlog za kupovinu.

Ukazujući na prognoze o jakom rastu i na "jedinstvenu poziciju" na globalnim tržištima kapitala, Londonska burza upozorava da i dalje namjerava donositi dobit dioničarima i klijentima kao nezavisna grupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙