FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: ugovor TLM-a i mostarskog Aluminija

ŠIBENIK, 21. prosinca 2004. (Hina) - Mostarski Aluminij i šibenski TLMpotpisali su danas u Šibeniku ugovor za 2005. godinu o isporuci 45.000tona aluminija u vrijednosti od 80 milijuna američkih dolara, što jepovećanje od 6.000 tona u odnosu na ovogodišnji ugovor. Ugovor supotpisali direktor Aluminija Mijo Brajković i predsjednik Uprave TLM-aIvo Koštan.
ŠIBENIK, 21. prosinca 2004. (Hina) - Mostarski Aluminij i šibenski TLM potpisali su danas u Šibeniku ugovor za 2005. godinu o isporuci 45.000 tona aluminija u vrijednosti od 80 milijuna američkih dolara, što je povećanje od 6.000 tona u odnosu na ovogodišnji ugovor. Ugovor su potpisali direktor Aluminija Mijo Brajković i predsjednik Uprave TLM-a Ivo Koštan.

Sa 45 tisuća tona aluminijskih blokova i trupaca iz Mostara bit će podmireno 73 posto ukupnih potreba šibenskog TLM-a za sirovinom u idućoj godini.

Koštan je rekao kako se nada nastavku suradnje, kao i povezivanju dviju tvornica posredstvom holdinga ili slično, dok je Brajkovića kazao kako Aluminij u svom poslovanju očekuje potporu iz Hrvatske, budući da je TLM vlasnik 12 posto dionica tog poduzeća.

Dodao je da mostarska tvornica ima trenutačno problema s isporukom električne energije, te najavio planiranu rekonstrukciju elektrolize, čime bi se povećali kapaciteti, te u cijelosti podmirile potrebe TLM-a za sirovinom.

Predstavnici šibenskog aluminijaša pak ponovili su kako se "jedino uz pomoć države TLM može izvući iz dugova".

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, gdje su se prošlog tjedna sastali s predsjednikom Nadzornog odbora i pomoćnikom ministra gospodarstva za industriju Petrom Tolićem, razmatrane su dvije mogućnosti izlaska poduzeća iz krize, kazao je Koštan, naglasivši kako "čvrsto vjeruje da će im Vlada dati još jednu šansu

TLM planira za 28 posto povećati proizvodnju i smanjiti dug za 100 milijuna kuna u idućoj godini, ali bez pomoći države to neće moći, rekao je Koštan.

"Ovo posljednja prilika za TLM, pa očekujemo da će Vlada odluku donijeti najkasnije idući tjedan", kazao je predsjednik Uprave najvećeg šibenskog poduzeća koje zapošljava 1.730 radnika.

(Hina) xžpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙