FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peking: razgovori o pokretanju pregovora o nuklearnom programu Sj. Koreje

PEKING, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Posebni izaslaniksjevernokorejskog predsjednika doputovao je u utorak u Peking radiponovnog pokretanja pregovora o nuklearnom programu Sjeverne Koreje,koji već šest mjeseci ne nalaze izlaz, objavio je južnokorejskidiplomatski izvor.
PEKING, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik sjevernokorejskog predsjednika doputovao je u utorak u Peking radi ponovnog pokretanja pregovora o nuklearnom programu Sjeverne Koreje, koji već šest mjeseci ne nalaze izlaz, objavio je južnokorejski diplomatski izvor.

Južnokorejski ministar za ujedinjenje Chung Dong-Young boravit će četiri dana u posjetu Kini i trebao bi se sastati s kineskim ministrom vanjskih poslova Liom Zhaoxingom.

"Jedan od glavnih razloga posjeta je razgovor o Sjevernoj Koreji. Pretpostavljam da će raspravljati o načinima ponovnog pokretanja pregovora", kazao je južnokorejski diplomat u Pekingu.

"Još ne znamo kad će se pregovori moći nastaviti jer je Sjeverna Koreja pokazala da čeka američko stajalište", dodao je diplomat.

Tri niza višestranih pregovora u glavnom gradu Kine od kolovoza 2003. nisu omogućila deblokiranje situacije.

Osim dviju Koreja, Kine i SAD-a pregovori okupljaju Rusiju i Japan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙