FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pyongyang ne želi pregovarati dok ne vidi novu Bushovu vladu

SEUL, 4. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja priopćila je usubotu da neće nastaviti pregovore o svom nuklearnom programu dok nevidi kakvu će politiku voditi nova američka administracijapredsjednika Georgea W. Busha.
SEUL, 4. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjeverna Koreja priopćila je u subotu da neće nastaviti pregovore o svom nuklearnom programu dok ne vidi kakvu će politiku voditi nova američka administracija predsjednika Georgea W. Busha.

Izjava službenog predstavnika ministarstva vanjskih poslova znači da se multilateralni pregovori sigurno neće nastaviti tako skoro, unatoč nadi koju su izrazili američki dužnosnici da će se dijalog obnoviti za dva mjeseca.

"Bitno je da Sjedinjene Države prekinu svoju neprijateljsku politiku koja ide za rušenjem sjevernokorejskog režima, njihovog partnera u tom dijalogu, te da pokažu volju za suživot s njim. To je naše stalno stajalište", rekao je sjevernokorejski predstavnik.

Tri su se kruga pregovora već održala u Pekingu između dviju Koreja, SAD-a, Kine, Japana i Rusije radi rješavanja krize, ali nije bilo većeg napretka. Četvrti krug koji se trebao održati u rujnu bojkotirala je Sjeverna Koreja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙