FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SEUL TRAŽI OD PJONGJANGA ODLUKU O PREGOVORIMA

VIENTIANE, 27. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vrijeme je da SjevernaKoreja donese odluku hoće li se vratiti pregovorima o svom nuklearnomprogramu, ocijenio je u subotu u Vientianu južnokorejski ministarvanjskih poslova Ban Ki-Moon.
VIENTIANE, 27. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vrijeme je da Sjeverna Koreja donese odluku hoće li se vratiti pregovorima o svom nuklearnom programu, ocijenio je u subotu u Vientianu južnokorejski ministar vanjskih poslova Ban Ki-Moon.

"Moramo uložiti diplomatske napore kako bi se sljedeće zasjedanje pregovarača šest strana održalo do kraja godine", izjavio je Ban Ki-Moon u sklopu summita ASEAN-a.

"Nadamo se održavanju formalnog sastanka na razini šefova izaslanstava, fleskibilni smo u pogledu sastava izaslanstava i dalje poduzimamo puno diplomatskih napora", dodao je.

Glavna prepreka je "sjevernokorejsko odbijanje pregovora", rekao je južnokorejski ministar.

"Objasnili smo naš stav i mislim da je vrijeme da stanovnici Sjeverne Koreje sada donesu stratešku odluku".

Sjeverna Koreja je odbila u rujnu sudjelovanje u četvrtom krugu multilateralnih pregovora o njezinim nuklearnim programima. Prethodni pregovori su održani s Kinom, Sjedinjenim Državama, dvjema Korejama, Japanom, Rusijom i nisu uspjeli riješiti krizu koja traje dulje od dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙