FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD želi što brži nastavak sjevernokorejskih pregovora

SEUL, 8. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i JužnaKoreja u srijedu su se dogovorile oko nastavka pokušaja da do krajaove godine počne neki oblik pregovora o nuklearnim programimaPjongjanga, objavila je novinska agencija Yonhap.
SEUL, 8. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i Južna Koreja u srijedu su se dogovorile oko nastavka pokušaja da do kraja ove godine počne neki oblik pregovora o nuklearnim programima Pjongjanga, objavila je novinska agencija Yonhap.

Glavni američki izaslanik za Sjevernu Koreju Joseph DeTrani, koji se nalazi na turneji po Aziji, sastao se s južnokorejskim dužnosnicima i inzistirao na brzome nastavku pregovora u kojima sudjeluju SAD, dvije Koreje, Kina, Rusija i Japan.

"Dvije su se strane dogovorile da će i dalje nagovarati Sjevernu Koreju na bilo kakav oblik sastanka šest strana prije kraja godine", prenosi Yonhap riječi Choa Taeyonga, glavnoga direktora posebnog tima u južnokorejskome ministarstvu vanjskih poslova zadužene za sjevernokorejski nuklearni problem, a s južnokorejskim je novinarima razgovarao o sastanku s DeTranijem.

Sjedinjene Države pregovarale su prošli tjedan u New Yorku sa sjevernokorejskim dužnosnicima, a zatim je DeTrani poslan u Peking. Nakon Južne Koreje on ide u Tokio.

"Nadamo se da ćemo brzo nastaviti razgovore", rekao je DeTrani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙