FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SEUL TRAŽI OD PJONGJANGA PREGOVORE PRIJE KRAJA GODINE

SEUL, 24. studenog 2004. (Hina/AFP) - Južnokorejski ministar za vanjskeposlove Ban Ki-Moon pozvao je u srijedu Sjevernu Koreju da se vratipregovorima o svojem nuklearnim programu, ističući kako sve ostalezemlje u pregovorima traže njihovu obnovu do kraja godine.
SEUL, 24. studenog 2004. (Hina/AFP) - Južnokorejski ministar za vanjske poslove Ban Ki-Moon pozvao je u srijedu Sjevernu Koreju da se vrati pregovorima o svojem nuklearnim programu, ističući kako sve ostale zemlje u pregovorima traže njihovu obnovu do kraja godine.

"Sjeverna Koreja mora donijeti stratešku odluku kako bi se vratilo dijalogu i napredovalo u nuklearnom pitanju", rekao je Ban Ki-Moon novinarima.

Ban, koji se nalazi u pratnji predsjednika Roh Moo-Hyuna na summitu APEC-a u Čileu, dodao je da svi sudionici pregovora, osim Sjeverne Koreje, žele njihov nastavak prije kraja ove godine.

Pjongjang je bojkotirao pregovore predviđene za rujan u Pekingu, nakon što je sudjelovao na tri prethodna kruga. U pregovorima sudjeljuju Sjedinjene Države, Kina, obje Koreje, Japan i Rusija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙