FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JUŽNA KOREJA TRAŽI OD IAEA-E DA JE NE PRIJAVI VIJEĆU SIGURNOSTI

BEČ, 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Južna Koreja pozvala je učetvrtak međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da je neprijavi Vijeću sigurnosti UN-a zbog nuklearnih eksperimaneta, adiplomati procjenjuju da za takvu odluku treba čekati do ožujka idućegodine.
BEČ, 25. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Južna Koreja pozvala je u četvrtak međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) da je ne prijavi Vijeću sigurnosti UN-a zbog nuklearnih eksperimaneta, a diplomati procjenjuju da za takvu odluku treba čekati do ožujka iduće godine.

Usred spora o iranskom nuklearnom programu, Vijeće guvernera IAEA-e će na sastanku u Beču najvjerojatnije odgoditi odluku o tajnim južnokorejskim nuklearnim pokusima, kažu diplomati.

IAEA je početkom mjeseca navela u svojem izvješću da je Južna Koreja 2000. godine obogatila količinu urana dovoljnu za proizvodnju atomske bombe, što je službeni Seoul opovrgnuo.

Zapadni diplomati procjenjuju da bi Južna Koreja mogla "izgubiti obraz" bude li prijavljena Vijeću sigurnosti koje bi joj moglo uvesti sankcije, osobito u svjetlu optužbi protiv Sjeverne Koreje da se pokušava domoći atomskog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙