FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijad potvrdio Protokol iz Kyota

RIJAD, 20. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Saudijska Arabija, najvećiizvoznik nafte u svijetu, potvrdila je u ponedjeljak Protokol iz Kyotao klimatskim promjenama, izvijestila je službena agencija SPA.
RIJAD, 20. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Saudijska Arabija, najveći izvoznik nafte u svijetu, potvrdila je u ponedjeljak Protokol iz Kyota o klimatskim promjenama, izvijestila je službena agencija SPA.

Vijeće ministara, okupljeno pod predsjedanjem princa nasljednika Abdalaha ben Abdel Aziza, "odlučilo je potvrditi Protokol iz Kyota i o tome je pripremilo kraljevski ukaz".

Sjedinjene Države i Australija su jedine dvije velike industrijalizirane zemlje koje nisu potpisale taj sporazum o ispuštanju plinova s učinkom staklenika, koje se smatra odgovornim za globalno zatopljenje. Protokol iz Kyota trebao bi stupiti na snagu u veljači sljedeće godine.

Saudijska Arabija ranije je izražavala velike rezerve prema Protokolu zbog strahovanja da će njegovim stupanjem na snagu izgubiti značajan dio svojih naftnih prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙