FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Džeda: Napadnuta zgrada američkog konzulata, moguća talačka kriza

DŽEDA, 6. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U napadu na zgradu konzulataSjedinjenih Država u Džedi, na zapadu Saudijske Arabije, ubijena sučetiri saudijska čuvara, a nepoznati napadači prema prviminformacijama u zatočeništvu drže 18 talaca, djelatnika konzulata,izvijestili su u ponedjeljak sigurnosni izvori, a prenosi Reuters.
DŽEDA, 6. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - U napadu na zgradu konzulata Sjedinjenih Država u Džedi, na zapadu Saudijske Arabije, ubijena su četiri saudijska čuvara, a nepoznati napadači prema prvim informacijama u zatočeništvu drže 18 talaca, djelatnika konzulata, izvijestili su u ponedjeljak sigurnosni izvori, a prenosi Reuters.

Prema izjavi očevidaca, iz zgrade konzulata najprije se začula pucnjava, nakon čega se uključio alarm, a zatim je pucnjava nastavljena. Očevici su rekli kako su se čule i dvije eksplozije te da je u zgradi izbio požar.

Glasnogovornica američkog veleposlanstva u Rijadu Carol Kalin potvrdila je informaciju o napadu. Ona je rekla da je oko 200 pripadnika saudijskih snaga sigurnosti opkolilo zgradu konzulata. Veleposlanstvo u Rijadu i američki konzulat u Dahranu na istoku zemlje odmah su zatvoreni "zbog mjera sigurnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙