FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair pokušava uključiti Busha u novi sporazum o klimi

LONDON, 9. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Britanski premijer TonyBlair pokušava uključiti Sjedinjene Države u novi međunarodni sporazumo zaustavljanju procesa globalnog zatopljenja, objavio je u četvrtakmagazin Times.
LONDON, 9. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair pokušava uključiti Sjedinjene Države u novi međunarodni sporazum o zaustavljanju procesa globalnog zatopljenja, objavio je u četvrtak magazin Times.

Times piše da je Blair s američkim predsjednikom George W. Bushom razovarao o najnovijoj inicijativi koja bi trebala premostiti protivljenje Washingtona Protokolu iz Kyota.

Sjedinjene Države nisu pristupile tom paktu koji će stupiti na snagu u veljači iduće godine, nakon što ga je prošloga mjeseca ratificirala Rusija.

Blair je pitanja okoliš i stanje Afriku odredio dva svoja politička prioriteta iduće godine, kada Velika Britanija preuzima predsjedanje skupinom osam najrazvijenijih zemalja svijeta G8.

Glasnogovornik britanskog premijera izjavio je da razgovori s Washingtonom nisu tajni i da se pokušava postići konsenzus.

Međunarodna ekološka udruga Greenpeace objavila je da pozdravlja svaki potez koji će dovesti do toga da Sjedinjene Države prihvate klimatske promjene kao realnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙