FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saudijci Abasu potvrdili podršku

RIJAD, 13. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Šef PLO-a Mahmud Abas je uponedjeljak u Rijadu, drugoj etapi njegove turneje u Zaljevu, primiouvjeravanja saudijskih vlasti o njihovoj stalnoj podršciPalestincima.
RIJAD, 13. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Šef PLO-a Mahmud Abas je u ponedjeljak u Rijadu, drugoj etapi njegove turneje u Zaljevu, primio uvjeravanja saudijskih vlasti o njihovoj stalnoj podršci Palestincima.

Saudijski čelnici su "naglasili njihovu stalnu podršku stajalištu Palestinaca u naporima palestinske uprave s ciljem jačanja nacionalnog jedinstva prije izbora", rekao je palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Šaat, koji prati Abasa.

U Abasovoj pratnji je i premijer Ahmad Korei, favorit za izbore 9. siječnja, kada će se izabrati nasljednik Jasera Arafata na čelu palestinske samouprave.

Posjet palestinskog izaslanstva usmjeren je na "konzultacije s čelnicima kraljevstva o arapskim i međunarodnim kontaktima koji bi olakšali organizaciju izbora i prekinuli izraelske napade", dodao je Šaat.

Abas je razgovarao s princem nasljednikom Abdulahom o "razvojima događaja na palestinskim područjima" i spomenuo "patnje palestinskog naroda zbog ubojstava i uništenja njihovih domova" koje provodi Izrael, prenosi službena saudijska agencija Spa.

"Oni su naglasili potrebu pravednog i trajnog rješenja koje bi Palestincima omogućilo uspostavu neovisne države kojoj bi istočni Jeruzalem bio glavni grad", precizira Spa.

Kralj Fahd je Abasu potvrdio podršku kraljevstva u pogledu "legitimnih prava Palestinaca da osnuju svoju državu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙