FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska destinacija godine u Švedskoj

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska je po izboru čitateljašvedskog turističkog magazina "Res" proglašena ovogodišnjom"destinacijom godine", ispred Capetowna (Južnoafrička Republika) iŠangaja, izvijestio je direktor predstavništva Hrvatske turističkezajednice (HTZ) u Stockholmu Dario Matošević.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska je po izboru čitatelja švedskog turističkog magazina "Res" proglašena ovogodišnjom "destinacijom godine", ispred Capetowna (Južnoafrička Republika) i Šangaja, izvijestio je direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Stockholmu Dario Matošević.

Magazin "Res" je, kako navodi Matošević, na svojim internet stranicama provodio "turističko glasovanje" u 20 kategorija, a u kojemu je tijekom 30 dana sudjelovalo oko 10 tisuća čitatelja.

Osim Hrvatske koja je prva u kategoriji "destinacija godine" prva mjesta su još osvojili Tajland kao najbolja daleka destinacija, Hilton među hotelskim lancima, "Avis" među rent'a'car agencijama, "Ryan Air" je najbolja "jeftina" aviokompanija i drugo.

Matošević napominje i da je u svim drugim ovogodišnjim anketama koje ocjenjuju kvalitetu turističkih destinacija Hrvatska visoko ocijenjena te da se na milijunskom skandinavskom tržištu pozicionirala kao "trend destinacija".

Stoga se s toga tržišta i iduće godine može očekivati porast broja turista odnosno više od ovogodišnjih 190 tisuća (ukupno iz Švedske, Danske, Norveške i Finske).

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙