FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupacija JLH bilježi poraste prometa

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Grupacija Jadranski luksuzni hoteli(JLH) u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci zabilježila porastefizičkog i financijskog prometa u odnosu na lani, a kako se doznaje uglavnom dubrovačkom uredu JLH-a, u njihovih je pet hotela ostvareno190 tisuća noćenja, od čega 160 tisuća na dubrovačkom području.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Grupacija Jadranski luksuzni hoteli (JLH) u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci zabilježila poraste fizičkog i financijskog prometa u odnosu na lani, a kako se doznaje u glavnom dubrovačkom uredu JLH-a, u njihovih je pet hotela ostvareno 190 tisuća noćenja, od čega 160 tisuća na dubrovačkom području.

Grupaciju JLH (ili "Adriatic Luxury Hotels"-ALH) čine četiri dubrovačka hotela Excelsior, Dubrovnik Palace, Kompas i Bellevue, riječki Grand Hotel Bonavia Park Plaza, projekt Konavle turizam s tri objekta u Cavtatu i Konavlima, te turistička agencija Jadranski luksuzni servisi. JLH su dio međunarodne grupacije u vlasništvu Gorana Štroka "GS Hotels&Resorts", čije je sjedište u Londonu.

Hotel Excelsior je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario popunjenost kapaciteta od 75 posto, uz prosječnu ostvarenu cijenu po sobi od 110 eura neto. U odnosu na prošlu godinu taj hotel bilježi povećanje prihoda od 11 posto, a prema zemljama porijekla u tom je hoteli bilo najviše gostiju iz Velike Britanije, SAD-a, Francuske i Irske.

Sličnu strukturu gostiju ima i Hotel Kompas, koji je u devet mjeseci zabilježio popunjenost kapaciteta od 80 posto, uz prosječno ostvarenu cijenu po sobi od 60 eura neto. U odnosu na prošlu godinu ostvario je povećanje prihoda od 9 posto.

U Hotelu Bellevue, koji je bio otvoren od ožujka do listopada, ostvarena je popunjenost kapaciteta od 85 posto, uz prosječno ostvarenu cijenu po sobi od 55 eura neto. Bilježi 15 posto veće prihode nego lani.

Ove godine otvoreni Hotel Dubrovnik Palace u kolovozu je zabilježio popunjenost kapaciteta od gotovo 90 posto sa više od 14 tisuća noćenja i ostvarenu prosječnu cijenu po sobi od 120 eura neto.

Riječki Grand Hotel Bonavia Park Plaza u prvih je devet mjeseci imao popunjenost kapaciteta od 70 posto, uz prosječno ostvarenu cijenu po sobi od 80 eura neto. U odnosu na prošlu godinu bilježi 13 posto veće prihode.

Za iduću godinu, kada Grupacija JLH obilježava 10 godina poslovanja u Hrvatskoj, najavljuju otvaranje ureda u Zagrebu.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙